Stay Homas fa còmplice de la seva música a més de 800 persones al Festival Sons del Món

Festival Sons del Món 2020
Rai Benet, Guillem Boltó i Klaus Stroink són els tres músics que conformen Stay Homas

Stay Homas, grup sorgit arran del confinament, troba la complicitat del públic de la Ciutadella de Roses en el sisè concert de Sons del Món 2020

Rai Benet, Guillem Boltó i Klaus Stroink (a la foto d’esquerra a dreta). Així es diuen els tres components de Stay Homas, un grup que fins a dia d’avui, que nosaltres sapiguem, és l’única cosa positiva en el món de la cultura, sorgida del confinament.

Tots tres, però no són nous en el món de la música, Benet és el baixista i Stroink del grup Búhos, mentre que Boltó toca el trombó amb Doctor Prats.

Resulta aquest trio de músics són amics. Tant, que van decidir anar-se’n a viure junts a un àtic de l’Eixample de Barcelona. I des de la terrassa del seu àtic van començar a gravar vídeos amb les cançons que anaven creant i musicant amb una galleda de fregar o un tapa de cassola, entre d’altres estris culinaris.

De fet, la galleda és la icona  de la banda i és que el utilitza Boltó com a percussió.

“Heu pagat per veure tocar a uns músics amb una tapa de cassola”, va dir Stroink al públic que penjar el cartell d’entrades exhaurides.

Amb aquesta afirmació i com aquesta altra que va dir en Guillem tot just abans d’interpretar Te lo digo Jimmy, “per a nosaltres ara és un moment una mica tens, perquè anem a tocar un tema que només hem fet bé dues vegades bé, una quant vam fer el vídeo i l’altra el passat dimecres en un bolo”, a la que el respondre Benet dient el “no sabria dir-te si ho vam fer bé…”, els Stay Homas es van guanyar la complicitat deles més de 800 persones, entre públic i personal de l’organització que omplia l’aforament disposat per Sons del Món a la Ciutadella de Roses.

Rai Benet, Guillem Boltó i Klaus Stroink van cantar i tocar durant 1 hora i mitja de concert on van interpretar 24 temes, la majoria creats en una terrassa d’un pis de Barcelona, per tancar un intens i gairebé immillorable segon cap de setmana intens de Sons del Món a la Ciutadella de Roses, on s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en tots tres concerts: Miki Nuñez, Manel i els Stay Homas.