El Suquet de Peix de Roses esdevé un motiu més per visitar la Vila durant tot l’any

Campanya del Suquet de Peix 2017
Els xefs dels restaurants de Roses que han participat en la presentació de la campanya del Suquet de Peix 2017

En la nova campanya del Suquet de Peix de Roses impulsada per l’Ajuntament hi participaran enguany 16 restaurants oferint menús en el que s’inclou aquest plat tradicional dels pescadors

Campanya del Suquet de Peix 2017
Els xefs dels restaurants de Roses que han participat en la presentació de la campanya del Suquet de Peix 2017

L’Àrea de Turisme Roses aposta un any més per posar en valor la gastronomia local promocionant, un any més, el tradicional Suquet de Peix amb una nova campanya, “la qual ha tingut els seus alts i baixos, però no l’hem deixat de fer, perquè tot allò que no es deixa, es fa poc a poc, any rere any, al final acaba sent un referent, i més en el sector de la gastronomia, on Roses ha guanyat molt en els darrers anys, i no solament per El Bulli, sinó perquè els restaurants del poble ho estant fent molt i molt bé”, ha assenyalat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant la presentació de la campanya del Suquet de Peix de Roses 2017, que es desenvoluparà entre el 14 i 19 d’octubre amb la participació de 16 restaurants de la Vila.

I se celebra en aquestes dates per un motiu molt concret, “per oferir un motiu més per visitar Roses fora de temporada d’estiu, donar un atractiu per fer venir a la gent durant tot l’any, ja que programar esdeveniments per mesos ajuda la gent a que sàpiga que vingui a l’època de l’any que vingui tindrà un motiu per gaudir, a la vegada que ajuda  a desestacionalitzar el turisme”, ha explicat el regidor de Turisme, Fèlix Llorens. “Un turisme, ha subratllat l’alcaldessa, “que durant aquests quinze dies de campanya del Suquet serà de proximitat, de l’interior, de les comarques i fins i tot dels francesos que venen els cap de setmana perquè encara fa bon temps”.

Així, la campanya té un triple objectiu. Primer, reconèixer la qualitat gastronòmica dels establiments de restauració local de la població. Segon, posicionar el plat típic per excel·lència de Roses, donant a conèixer les seves diferents varietats i innovacions, fruit de l’experiència i de la creativitat dels restauradors. I tot plegat dona com resultat el tercer: atraure visitants a la Vila.

La Ciutadella ha estat l’escenari del tret de sortida de la campanya del Suquet de Peix 2017, amb un acte on diferents restauradors adherits a la mateixa, els restaurants Rocfort, Rom, Ca la Valeria, Pika Pika Beach, Bistró de Mar i Falconera, han presentat una mostra d’aquest plat, màxim exponent de la cuina rosinca. I on a més, el xef del restaurant Falconera ha elaborar un Suquet de Peix de clavellada que s’ha pogut degustar durant al final de la presentació.

Enguany, la campanya del Suquet de Peix comença amb l’oferiment de 16 menús confeccionats especialment per a l’ocasió per diferents restaurants de la vila, amb el suquet com a plat protagonista. Els establiments participants són Ca la Valeria, Casa Paco, Pika Pika Beach, El Racó de la Llebre, Roc-Fort, Salmarina, Falconera, Cal Negre, Bitàkora, El Mirador de l’Almadrava, La Cuina d’en Norat, Mas Bech, Rom, L’Estrop, Santa Llúcia i Bistró de Mar. Aquests menús es podran degustar del 14 al 29 d’octubre i reflecteixen la versatilitat d’una recepta d’arrel tradicional, que deixa molt espai a la creativitat de cada cuiner.

Tots els restaurants reuneixen una sèrie de requisits, com ara oferir el Suquet de forma habitual a la seva carta i cuinar-lo amb peix fresc de Roses, tenir a disposició dels clients vins de la DO Empordà i mantenir l’establiment obert durant un mínim de cinc mesos l’any. Igualment, durant la resta de l’any hi ha la possibilitat de degustar un bon Suquet de Peix en aquests i altres establiments de Roses.

La informació detallada dels menús oferts es troba al portal web de Turisme de Roses, al web municipal www.roses.cat, així com en els tríptics editats per donar a conèixer la campanya, els quals es distribueixen a l’Oficina de Turisme i als diferents establiments participants.

Una altra acció impulsada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament per a difondre el Suquet de Peix de Roses, ha estat l’enregistrament d’una vídeo-recepta, que es pot visionar a través de www.visitroses.cat i de les xarxes socials municipals, on es mostren els diferents passos per elaborar un Suquet de Peix de primera des de casa.

Recepta del Suquet de Peix

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat. La campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats.