T’agraden les parelles ben avingudes? Nova acció promocional del Voluntariat per la llengua

Oficina de Català de Roses

El programa Voluntariat per la Llengua es podrà dur a terme en dues modalitats: la presencial i la virtual, que s’estrena enguany

Oficina de Català de RosesLa Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) van iniciar fa un parell de mesos una acció de difusió d’una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VXL) amb l’objectiu de promoure aquest programa i donar a conèixer que té una nova modalitat virtual, pensada per a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment.

L’eix central de la campanya és un vídeo amb parelles ben avingudes que convida a inscriure’s al programa. “T’agraden les parelles ben avingudes?” n’és el títol.

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora la setmana durant almenys 10 setmanes per parlar, en català, del que vulguin en un context distès, el dia i l’hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, ho podran fer des d’un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

Per participar al programa cal ser major d’edat i inscriure’s a http://vxl.cat/participa-hi, o bé a l’Oficina de Català de Roses. Cal indicar l’opció escollida entre la modalitat virtual, la presencial o ambdues.