Fira de la Rosa de Roses

Taker, de Lloret de Mar, guanya la batalla de galls de la 4ª edició del Roses Free Battle

Roses Free Battle
El regidor d'Esports, Miguel Muñoz, va ser l'encarregat de lliurar els trofeus als tres primers classificats del Roses Free Battle. D'esquerra a dreta: Sao, Taker i Atuk

El Roses Free Battle es va emmarcar dins la programació del Mes de Paraules

Els joves van tornar a fer seu, aquest passat dissabte, el Teatre Municipal de Roses amb la celebració de la quarta edició de la batalla de galls Roses Free Battle, que es va emmarcar dins el Mes de Paraules, organitzat transversalment pels departament de Cultura, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de cares a difondre i impulsar a la ciutadania a desenvolupar activitats culturals on la paraula és la gran protagonista.

I la paraula dels joves és la que va imperar a la sala teatral on una trentena de joves, entre els participants, el jurat, el speaker i resta de l’organització van envair l’escenari durant la celebració del Roses Free Battle, que va esdevenir la final després d’haver-se a disputat anteriorment en altres poblacions quatre eliminatoris on van sortir els 16 finalistes provinents d’arreu, com ara Platja d’Aro, Figueres, Lloret de Mar, Girona, Cassà de la Selva i, fins i tot, Castelló de la Plana.

La batalla de galls es tracta d’enfrontament verbal entre dos rapers que improvisen rimes per intentar ridiculitzar al seu oponent, i aquell que les faci més creativament, sense perdre el ritme i aconsegueixi arrodonir la rima més punyent és el que s’en porta la victòria.

Una victòria que el jurat del 4art  Roses Free Battle,, va decidir que fos per al raper Taker, de Lloret de Mar, quedant segon Sao, de Castelló de la Plana, i tancant el podi Atuck, de Cassà de la Selva.

Per Taker, nom artístic d’Àlex Moral, després d’afirmar que el Roses Free Battle “està molt ben organitzat”, va voler destacar que “aquest esdeveniment és important perquè dona visibilitat a tot el treball que hi ha darrera per parts del joves durant tot l’any”.
Però, sobretot, Àlex Moral va voler reivindicar aquesta batalla de galls “perquè dones una sortida als joves que es troben en un parc per beure i fumar, ja que estàs emplaçant als joves a citar-se per parlar de la batalla de galls que es faran tal dia, i d’aquesta manera els estàs donant un hàbit per reunir-se, preparar-se i organitzar-se, en definitiva, de tenir una responsabilitat”.  

El lliurament del trofeus al tres primers classificats va anar a càrrec del regidor d’Esports, Miguel Muñoz, per l’absència per indisposició de la regidora de Joventut, Ester Navas.