Taller de castells i actuació castellera dels Vailets de l’Empordà a Colera

Els Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà durant la seva actuació castellera a Colera

Amb aquestes activitats a Colera els Vailets inicien un mes d’octubre intens pel que fa a actuacions castelleres

Els Vailets de l'Empordà
Els Vailets de l’Empordà durant la seva actuació castellera a Colera

El passat dissabte, 3 d’octubre, els Vailets de l’Empordà es van desplaçar fins a Colera per portar a terme una exhibició dels castells així com un taller participatiu per la mainada i la gent de la població.

En primer terme es va desenvolupar el taller on els més petits es van animar a provar fer castells sota les instruccions de la colla arribant a construir un pilar amb pinya.

Un cop acabat el taller, els Vailets van iniciar la seva actuació amb un pilar de 4 descarregat. Seguidament, van desmuntar el seu intent de 3 de 6 amb agulla, acusant la inactivitat castellera d’aquests dies. Tot i això, la colla el va descarregar sense problemes al segon intent, seguit d’un pilar de 4 i d’un 4 de 6 treballat, però descarregat amb molta decisió.

Per acabar l’actuació, un 3 de 6 va precedir el plat fort de la diada. Així, els Vailets van tancar la tarda amb un pilar de 5 que, superant una forta revinclada durant la carregada, es va descarregar mentre la gent de Colera aplaudia a la colla castellonina.

Ara, els Vailets encaren un mes d’octubre molt intens, que els portarà fora de la província de Girona durant les properes setmanes.