“Tant de bo fos cada dia Sant Jordi a Roses”

Diada de Sant Jord
La rosa vermella ha estat la més venuda a Roses per la diada de Sant Jordi

Floristes, llibreters i entitats de Roses es mostren satisfets de les vendes realitzades a la plaça Catalunya durant la Diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi
La plaça Catalunya de Roses, centre neuràlgic de la diada de Sant Jordi a la Vila

Primer de tot, el temps ha acompanyat. El sol lluïa amb tota la seva esplendor. La temperatura, per tant, era molt agradable i convidava a passejar fins la plaça de Catalunya de Roses per visitar les 16 parades que hi havia instal·lades amb motiu de la diada de Sant Jordi.
Parades de llibres i roses, evidentment, però també d’altres d’entitats que també volien ser-hi presents en aquest dia tan assenyalat per a Catalunya.

I a darrera hora de la tarda tots estaven contens, els floristes representats per Flors Mateu, Multiflora i Flors Martina, perquè havien venut “força roses”. De gairebé tots els colors, fins i tot amb el de la senyera, tot i que la que més s’ha venut ha estat la tradicional rosa vermella.
Roses que anaven “dels 4 euros, com a preu mínim establert pels mateixos comerciants de flors, fins a d’altres més cares depenent dels complements i ornaments que acompanya la rosa”, ha explicat la Tània Julià, de Flors Martina. Uns preus que pujaven a 5, 8 i 10 euros cap amunt.

I pel que fa als llibres, les representants de les parades de le llibreries Traç, Mas Blanch, Galindaines i Ametller, han destacat que els més venuts a Roses han estat en primer lloc el darrer premi Ramon Llull, ‘Desig de xocolata’ de Cane Santos, seguit per ‘Les 3 bodes de Manolita’ d’Almudena Grandes i ‘L’analfabeta que va salvar un país’ de Jonas Jonasson, autor L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’ i que va ser, també, una les novel·les més venudes per la diada de Sant Jordi de 2012.
Una altra obra que també ha obtingut bones xifres de venda ha estat ‘Dispara ja que sóc mort’, de Júlia Navarro.
També ha estat present la llibreria de l’Esglèsia Evangèlica Baptista, que oferia textos eminentment religiosos.

Diada de Sant Jord
La rosa vermella ha estat la més venuda a Roses per la diada de Sant Jordi

Però a banda de llibres i roses, altres entitats de la Vila rosinca han volgut ser presents a la plaça Catalunya amb motiu de la diada de Sant Jordi, amb l’objectiu de recaptar diners pels seus projectes. Per exemple, els instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu, per recollir diners pel viatge de fi de curs, els alumnes del primer dels dos centres educatius es mostraven satisfets dels guanys fets afimant “tant de bo fos Sant Jordi cada dia”, la mateixa afirmació que han fet les representants de l’Associació Catalana de Moebius, les quals estaven “contentes perquè ens ha anat molt bé”.

Així, mateix la satisfacció també era evident per part de la secció territorial de l’Assemblea Nacional Catalana, present amb dues carpes, una d’elles portant a terme la campanya Signa Un Vot. Una recollida de vots “que ha anat molt bé”, han afirmat les persones que hi havia a la taula.

Altres entitats i associacions que han estat present a la plaça Catalunya han sigutAnimArt, FADIR, Tramuntanets, oferint diferents productes per poder continuar tirar endavant els seus projectes.