Taula de treball a Roses sobre el protocol de seguretat de la Covid-19 en els centres educatius

Taula de treball a Roses Covid-19
Un moment de la taula de treball sobre la Covid-19 celebrada ahir al vestíbul del Teatre Municipal de Roses

Taula de treball durant la qual es va informar i establir la coordinació necessària per a un correcte control i l’activació de protocols en casos de contagis de la  Covid-19 en l’àmbit escolar a la Vila

Poc més d’una setmana d’haver-se iniciat el curs escolar 2020-21 sota la pandèmia de la Covid-19, des de les Àrees d’Ensenyament i Sanitat de Roses es va creure oportú instaurar una taula de treball entre el personal sanitari del CAP i la direcció dels diferents centres educatius de la Vila.
Una taula de treball que va tenir lloc ahir al vestíbul del Teatre Municipal i que va tenir com a objectiu “coordinar les s’han de portar a terme en el moment de tenir un cas sospitós de Covid-19, perquè creiem que la millor manera de donar una resposta adequada i ràpida passa és que tots les institucions implicades, CAP, centres educatius i el propi Ajuntament tinguem tota la informació i les eines necessàries, a més d’una bona coordinació entre totes tres”, ha assenyalat el regidor d’Ensenyament i Sanitat, Marc Danés.  

En definitiva, a la trobada va servir per a que el personal mèdic expliqués a la comunitat educativa els procediments d’actuació a aplicar en cas d’alumnes, mestres o personal que presentin simptomatologia de la Covid-19, així com per facilitar el coneixement personal entre tots els agents implicats, una informació directa i una bona coordinació entre ells.
Una trobada que va servir també per el personal educatiu conegués les persones que integren l’equip COVID de l’Àrea Bàscia de Salut de Roses i el personal de referència assignat per cada escola i institut.

Els procediments que es van explicar van ser què fer en el moment de detecció d’un cas sospitós, és a dir, les formes d’aïllament i protecció del contagi, l’avís a les famílies, la comunicació entre la persona de referència de l’escola i el referent del CAP per informar de la situació i la realització de proves PCR).
A més, es va incidir en com s’ha de fer el trasllat d’alumnes en el transport escolar o com oferir el servei de menjador escolar, i també es va parlar de com s’activen l’estudi de contactes o  de la unitat mòbil de cribatges en casos positius, entre d’altres temes.

Contradiccions en el protocol de seguretat

Durant la reunió, el professorat va deixar palès les contradiccions existents en els mesures de seguretat marcades pel protocol. Unes contradiccions que segons Danés, “és una tònica que portem des del 14 de març pel que fa als protocols que ens venen de Sanitat i Ensenyament de Barcelona són bastant confusos però, tot i això, gràcies a la bona voluntat i professionalitat del CAP com dels centres educatius s’està fent una bona feina i s’està donat una bona resposta a totes les problemàtiques que poden sorgir”.

Està previst, a partir d’ara, i durant tot els curs, portar a terme més taules de treball com la d’ahir per actualitzar informacions i protocols segons les necessitats que es detectin en cada moment.