Roses Cultura

Té tant clar de la necessitat d’un refugi per animals a Roses que demana el suport de la ciutadania

Refugi per animals als Pressupostos Participatius de Roses
Gats ferals recollits al carrer per la Selene Abuin

Selene Abuin es una jove de Roses que demana als vilatans que facin la mateixa petició que ella als Pressupostos Participatius de crear a la Vila un refugi per animals

La jove rosinca Selene Abuin ha presentat a la Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Roses 2021 la proposta de la creació d’un refugi per animals, que segons diu en el text presentat a tudecideixesroses.cat.

La Selene, una enamorada dels animals agafa els gats ferals (gats no socialitzats amb els éssers humans) que estan malalts de les colònies de gas del carrer per sanar-los i tornar-los després a la colònia. I davant la quantitat de felins que es troba considera que Roses té la necessitat de crear un refugi d’animals  “perquè actualment no hi ningú que faci control de castració dels gats ferals ni tampoc hi ha cap associació que es faci dels gossos abandonats i, si es troba una animal malalt o ferit, no hi ha cap lloc on pot recuperar-se”, ha afirmat Selene.

I aquesta jove rosinca té tant clar de la necessitat d’un refugi per animals a Roses que demana el suport de la ciutadania per que faci la mateixa petició que ella “i de moment està tenint bastant d’èxit, perquè hi ha molta gent que també ho està demanant”.

I la manera de demanar aquest suport per la gent enviï la mateixa proposta és enviar un escrit (reproduït a sota) a tots els seus contactes de Whatssap i que aquests facin el mateix, i l’única cosa que han de fer les persones que estiguin a favor de la proposta és copiar-lo enganxar-ho a l’apartat d’Envia una proposta de la web https://tudecideixesroses.cat/.

Selene és conscient que les propostes després passen per una fase de votació, “però si hi ha una en que es veu que la majoria de gent vol el mateix és més problable que sigui una de les propostes guanyadores”.

Escrit de la Selene Abuin amb el que demana, a tothom que vulgui, que l’enviï als Pressupostos Participatius de Roses:

Es podria fer un refugi al municipi pels animals que ho necessiten.

Aquest refugi podria constar de diversos departaments, podria haver-hi una part específica per a gatets que necessitin curar-se de malalties per després poder ser tornats a la seva colònia pertinent o per a les gatetes que no hagin estat prèviament esterilitzades i puguin tenir la seva cadellada segura mentre dura l’alletament per a posteriorment donar els gatets en adopció.

També, podria haver-hi una part anomenada gatera on podrien viure permanentment els gats que necessitin medicació a causa de patir alguna malaltia crònica o pels gats que tinguin alguna deficiència física i el fet de viure en llibertat posi en risc la seva vida.

Per descomptat, tots aquests animals estarien en adopció i podrien marxar adoptats a cases particulars. També podria haver-hi una part on els gossos del poble puguin viure fins que també fossin adoptats.

Podrien organitzar-se activitats com passejos amb voluntariat entre d’altres pels gossos i visites per jugar i atendre els gats.

Aquesta proposta també podria servir per a conscienciar als més petits del poble, es podrien organitzar des de les escoles visites al refugi entre altres activitats per apropar els animals i els nens.

Els animals del poble ens necessiten.