El Teatre Municipal de Roses ofereix abonaments molt econòmics per gaudir de tota la seva programació

Programació Teatre de Roses Gener-Maig 2017

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultural amb el cartell de la programació del Teatre Municipal de gener a maig

L’Àrea de Cultura incorpora en la nova temporada teatral abonaments per impulsar l’assistència de públic

Programació Teatre de Roses Gener-Maig 2017
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, amb el cartell de la nova programació del Teatre Municipal

L’Abonament Teatre, iniciativa del departament de Cultura per a la nova temporada teatral dóna la possibilitat d’assistir a 5 obres al preu de 10 euros.
Amb l’Abonament Clàssica, dirigit als amants d’aquest gènere de música, s’ofereix 4 actuacions per tan sols 20 €.
I els seguidors del cicle de Viumúsika podran anar als dos concerts programats per 15 euros.

Abonaments que s’han fet públic aquest matí durant la presentació de la programació del Teatre Municipal per al període gener-maig. “Programació amb l’objectiu de tenir tots els gèneres tant pel que respecta a les obres teatrals com pel que fa a la música”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Francesc Giner, encarregat de presentar la nova temporada de teatre, músic i teatre infantil de Roses juntament amb l’alcaldessa  Montse Mindan.

I la programació teatral s’iniciarà aquest diumenge amb “Impro Show”, obra que tingut més d’1,5 milions d’espectadors en 10 temporades d’èxit a Barcelona, Planeta Impro, creadors del “fenomen impro”, presenten un espectacle fresc i interactiu, “Impro Show”, on els actors surten a escena sense guió i creen les seves històries improvisades amb l’humor espontani que els caracteritza.

L’actor Lluís Soler vindrà a Roses encapçalant el repartiment de “El bon pare”, una tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat, el retrat d’una generació de pares que han cregut que una educació moderna, tolerant i oberta era la solució a tot els mals generacionals. Es podrà veure a Roses el 12 de febrer, mentre que el 18 de març La Funcional Teatre presentarà l’adaptació de l’obra de Tenesse Williams “Advertència per a embarcacions petites”.

I després del gran èxit de “Barcelona”, el TMR acollirà la representació de “Infàmia”,  darrer treball escrit i dirigit per Pere Riera. Protagonitzada per Emma Vilarasau i Jordi Bosch, aquesta peça teatral a través d’una actriu retirada que es dedica a fer de coach de dos joves intèrprets, de la “feina de l’espectador”, despertant consciències i plantejant com aquest es commou durant una funció i, en canvi, pot ser fred davant de la realitat.

“Muñeca de porcelana” protagonitzada per José Sacristan possible rellevar a “Relato de un Náufrago”

Cal destacar que l’obra “Relato de un Náufrago”, prevista per al 14 de maig, finalment ha saltat de la programació i ha hagut de cancel·lar-se a última hora per motius de salut de l’actor Emilio Gutiérrez Caba. En aquest sentit Mindan ha assenyalat “que s’està estudiant per quina obra la substituïm per tal de continuar oferint una obra en castellà, i tot i que encara és tant sols una possibilitat perquè no està confirmada, podria ser un peça teatral protagonitzada per José Sacristan”. I la darrera obra estrenada per l’actor espanyol es tracta de “Muñeca de porcelana”.

Viumúsika

La música és un dels ingredients més preuats dins la programació del Teatre Municipal. En aquesta ocasió, el Cicle Viumúsika porta aquesta temporada fins a l’escenari rosinc les actuacions de Quimi Portet i Dolo Beltran.

La cantant de Pastora, acompanyada en aquesta ocasió per Jordi Busquets (guitarrista de Jarabe de Palo i Quimi Portet), oferirà el 15 d’abril un concert intimista, fent un repàs pels grans èxits que van marcar el grup i presentant nous temes. Portet, per la seva banda, presentarà el 20 de maig el seu nou àlbum «Ós Polar», amb un nou repertori a l’alçada de la seva llegenda.

Tarda de clàssics

Pel que fa al cicle de música clàssica, destaquen el concert dedicat a l’obra de compositor rosinc Josep Cervera Bret, o l’actuació de la soprano Indira Ferrer-Morató.

Les tardes de clàssics tindran lloc els diumenges , mensualment (19 de febrer, 26 de març, 23 d’abril i 28 de maig), i comptarà amb les audicions del contrabaixista Christoph Rahn i del pianista Santi Escura, la creació musical ideada per Joaquim Rabaseda a partir del clàssic del cinema mut “The Kid” de Charles Chaplin, el recital de la soprano Indira Ferrer-Morató “És quan canto que hi veig clar”, i el concert de la violinista Ala Voronkova.

Poesia i espiritualitat

La poesia té un apartat especial al TMR, novament durant el mes de març dedicat a la poesia, que comptarà en aquesta ocasió amb el recital poètico-musical de Joan Margarit, que farà les delícies dels amants de la poesia. En acabar l’acte, hi haurà micro obert per totes aquelles persones que vulguin recitar els seus poemes.

Per la seva banda, MamaOm (25 de març), oferirà una visió més espiritual de la música amb un concert d’essències mediterrànies fusionades amb ritmes sagrats màntrics.

Programació familiar per apropar el teatre als més petits

Com en cada edició, l’associació Optimist portarà una obra teatral mensual pensada per al públic infantil, el primer diumenge de mes entre febrer i maig. Les obres seleccionades aquesta temporada són: Plors de Cocodril (febrer), La rateta que fregava amb motxo l’escaleta (març), El llop ferotge (abril) i Xarivari (maig).

Documental i cinefòrum

La projecció de “La Pemba torna a Goli”, centrada en la figura d’una xerpa de l’Himàlaia resident a Catalunya que torna al seu poble natal 20 anys després per organitzar un concert, inclourà el gènere documental a les propostes culturals de la temporada. L’acte comptarà amb la presència del director del film, Josep Pérez; i la seva protagonista, Pemba Chhoti, que participaran en el cinefòrum posterior a la projecció.

Descomptes

A banda dels abonaments, l’adquisició d’entrades individuals mantenen els descomptes habituals del carnet Club Roses Cultura, Carnet Jove i Carnet de jubilat.
I es manté l’entrada gratuïta per als menors de 16 anys (sempre que vagin acompanyats per un adult) i per a les parelles lingüístiques de Roses.

Doble d’obres de teatre l’any passat que al 2015 amb un augment de públic de més de 200 persones

Les dades facilitades pel regidor de Cultura assenyalen que ha hagut un augment de públic al teatre durant l’any passat. Més de 200 persones que al 2015 van assistir a una de les obres que es van programar durant el 2016, tot i que cal esmentar que l’oferta de l’any passat va ser el doble d’espectacles que fa dos anys.