Nadal a Roses

Televisió de Roses no retransmetrà en directe les desfilades de Carnaval

Carnaval de Roses
Fotograma del Carnaval 2013 emés per Empordà TV

El director de Produccions Empordà TV diu que no pot assumir la despesa que suposa donar en directe les desfilades de Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
Fotograma del Carnaval 2013 emés per Empordà TV

Per primer cop a la història recent d’Empordà TV, més coneguda pels rosincs com la Televisió de Roses, no retransmetrà en directe les desfilades de divendres, dissabte i diumenge de Carnaval.
El motiu, segons el director de Produccions Emporda TV, Juan Manuel Abuin, “es que no puc assumir les despesa de 3.000 euros que suposa muntar tota la infraestructura per donar el carnaval en directe”.

Normalment són 12 les persones, desenvolupant diverses funcions de càmera, control de realització, presentadors, i ajudants, dividides entre l’Avinguda de Rhode i els estudis de televisió, les que es necessiten per cobrir en directe la festa més multitudinària de Roses. Dotze persones que “suposen entre la seva remuneració i el menjar una despesa de 1.000 euros per dia, i com l’Ajuntament no havia contemplat en el pressupost una partida per fer el Carnaval, no ho podem fer”, ha explicat Abuin.

La partida que en els darrers anys destinava l’Ajuntament per transmetre el Carnaval en directe era, segons el director d’Empordà TV, “de 3.000 euros, 1.500 per dissabte i 1.500 per diumenge, els divendres ho fèiem sense cobrar res”.

Cal destacar que Produccions Empordà TV rep per part del consistori rosinc una subvenció anual, i que el finançament del carnaval sempre havia estat un extra.

Anys enrere no era necessari que l’Ajuntament destinés una partida a realitzar les desfilades de la festa de disfresses en directe, ja que “amb la publicitat ja cobríem totes les despeses de fer-ho, però amb la crisi els comerciants van deixar d’anunciar-se i va ser del tot impossible cobrir els costos de tota la infraestructura de fer un directe”, ha afirmat Juan Manuel Abuin.

Prova pilot

El regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, ha assenyalat aquest diari digital que no es va contemplar aquesta partida pel carnaval perquè “volem fer una prova pilot arran de les queixes rebudes per part d’algunes colles, que deien que per culpa de les càmeres de TV, es creen molt d’espai entre una carrossa i la següent”.  Unes paraules que van ser ratificades per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a la reunió celebrada, dimarts passat, amb els representants de les colles, al remarcar que “és fa molt pesat per les colles i la gent que està veient la passada en directe, tant a l’Avinguda de Rhode com a casa per la TV, tenir que esperar tant a la pròxima carrossa de tant d’espai que es deixa entre carrossa i carrossa”.

El que és evident és que el gran espai buit que es generava entre una carrossa i un altre, com a conseqüència que els participants volen sortir més estona per televisió, feia la passada molt feixuga, la qual cosa provocava que els espectadors marxessin o apaguessin la TV, cansats de tenir que esperar tant a veure la decoració i disfressa de la següent colla.

Programa especial del Carnaval de Roses per Empordà TV

Tot i això, Empordà TV sí que cobrirà el Carnaval de Roses cada dia, per la qual cosa està previst fer un programa especial cada dia, d’1 hora de durada, de les desfilades de divendres, dissabte i diumenge.

Aquest programes especials de la festa de disfresses més multitudinària de la Vila Rosinca s’emetran els propers dilluns, dimarts i dimecres, a la programació del vespre d’Empordà TV.