Temporada de bolets: El Camagroc és un dels bolets més agraïts alhora de cuinar

Temporada de bolets

Camagroc

Joaquín Carrasco ens parla avui dels bolets Camagroc i  Fredolic Metzinós

El Camagroc és un bolet excel·lent per utilitzar en múltiples receptes de cuina, ja que és molt agraït per posar-ho en qualsevol preparat, arrossos, salses, sopes, carns i fins i tot els postres.
En canvi el Fredolic Metzinós és un bolet que si es menga pot provocar una intoxicació a l’aparell digestiu de consideració.

Cantharellus lutescens / Castellà: Trompeta amarilla.Català:  Camagroc

Temporada de bolets
Camagroc

On i quan es pot trobar
Creix a la tardor preferentment entre molses i bullis normalment en sòls calcaris. Surten en grups molt nombrosos.
Característiques comestibles
És un excel·lent bolet tant per la seva aroma com pel bon sabor que li dóna als plats en els quals s’agrega. També es pot preparar en truita, ‘revueltos’, croquetes, etc.
Dimensions
Un individu adult pot aconseguir els 10 cm d’altura i el diàmetre del barret dels 5 a 6 cm
Es pot confondre amb
Una vegada se’l coneix és molt difícil confondre-la amb una altra espècie però com creix en grups nombrosos a recol·lectar-la podem posar en la cistella alguna altra espècie petita accidentalment.

Tricholoma pardinum / Castellà: Atigrado / Català: Fredolic metzinós

Temporada de bolets
Fredolic metzinós

On i quan es pot trobar
És típic de sòls calcaris, tant en coníferes com en planifolis Es pot trobar des de finals de l’estiu fins a la tardor
Tipus d’enverinament
Provoca un enverinament que és bastant greu. La intoxicació afecta a l’aparell digestiu. Els símptomes solen aparèixer amb relativa rapidesa entre mitja hora i dues hores després de la ingestió
Dimensions
El barret entre 12 i 14 cm el peu és en general mes curt amb un aspecte bastant massís
Es pot confondre
Amb la Tricholoma Terreum, tot i que aquest bolet és comestible