“Tenim una vida, un món i l’oportunitat de viatjar per conèixer-ho”

Carles Useros
Carles Useros mirant una revista de viatges a la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses

El rosinc Carles Useros que ha visitat tots els països del món, oferirà demà una xerrada al Teatre de Roses per explicar les seves experiències com a viatger

Carles Useros
Carles Useros mirant una revista de viatges a la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses

És una de les 5 persones que hi ha a l’Estat espanyol que ha visitat els 193 països que conformen el planeta. Es diu Carles Useros i és de Roses.

Va començar a donar voltes al món amb uns bitllets que es venen a Anglaterra sota el nom ‘Volta al món’. Uns bitllets que ofereixen tres rutes alternatives, “i quan les vaig fer totes em vaig dedicar a viatjar pel món pel meu compte”.
I així durant 21 anys. Dels 25 fins que va complir els 46, sent Arabia Saudí l’últim país que va visitar a l’any 2016.

I després de més dues dècades donant voltes per conèixer tots els països del planeta, “només parava a Roses per treballar durant la temporada d’estiu per reunir calés i marxar un altre cop”, Useros ha decidit que no tan sols és el moment de parar de viatjar, sinó d’explicarara que en té 48 anys, “com són aquells països en els que normalment la gent no va de vacances, i aquells països de cada continent que a mi m’han agradat i impactat més” ha afirmat Carles Useros.

Xerrada aquest divendres, 23 de febrer, al Teatre Municipal de Roses

I Carles Useros explicarà les seves experiències com a viatger del món aquest proper divendres a les 20:30 hores al Teatre Municipal de Roses, en una xerrada on explicarà aquells països que per algun motiu o altre li han deixat petjada.

Una xerrada de la qual el viatger del món s’acompanyarà de documentació gràfica per “ensenyar per dins països que actualment estan en guerra per veure com eren abans i com són ara”, ha explicat en Carlos.

Serà, sens dubte, una xerrada didàctica sobre les cultures, la natura, els conflictes o les maneres de viure de cada país, en definitiva “per a que la gent vegi que tenim un món i que es pot anar a veure”.

I la de demà divendres al Teatre Municipal, serà la primera de moltes xerrades que té previst donar allà on el cridin, ja segons Useros, “he volgut que la primera fos a Roses, que és la terra que estimo abans que fer-ho a Barcelona o altres llocs”.

Carles Useros, es defineix com una persona que l’agrada la natura, els espais oberts, i per això, entre els gairebé 200 països que ha visitat afirma que del continent europeu un dels que més l’agradat ha estat “Islàndia, i del continent africà, el meu continent favorit, Etiòpia és el país que més m’ha impactat per les tribus, pel paisatge i per tot el que t’ofereix, tot i que Tanzània també em va agradar molt perquè hi ha el Kilimanjaro, tres grans llacs, el Malaui, el Tanganica i  el Victòria; i la millor reserva d’animals del món, que és el Serengeti”.
I un altre del països que més li va agradar del continent africà, en aquesta ocasió “per la relació que hi ha amb Roses, és Guinea Conakry”. I d’Àsia, “Iemen, juntament amb l’India són els dos països que més em van impactar”, tot i que també parlarà de “Siria i del Corea del Nord pel conflicte que viuen aquests països”.

I a Oceania es troba el país que més l’ha agradat de tots, “sí, el meu país favorit, sens dubte és Papua Nova Guinea, quan jo vaig anar hi havia llocs que encara no havia trepitjat l’home”.

I de l’últim continent, l’americà es queda “amb Alaska, on tot és natura”.

En Carles parlarà per exemple que al dia es gastava “entre 15 i 20 euros per menjar i desplaçar-me” i que “hi ha països als que aniria demà mateix i d’altres dels que no tornaria mai més”.

Carles Useros és autor del llibre ‘Pasajero del mundo’ tret del diari personal que escrivia durant els primers anys voltant pel món i que el va publicar Edición Personal l’any 2006.