Suquet de peix de Rose

Tensió al ple de Roses entre dos regidors de CDC i ERC

Ajuntament de Roses
Gerard Teixidó a l'esquerra i Juan M. Fernández, Ferdy, a la dreta

Juan M. Fernández, Ferdy, i Gerard Teixidó van protagonitzar uns minuts de tensió al ple pel mot guarderia

Ajuntament de Roses
Gerard Teixidó a l’esquerra i Juan M. Fernández, Ferdy, a la dreta

El regidor d’ERC, Gerard Teixidor, va demanar saber quina valoració feia l’equip de govern del Casal de Nadal, a part de la queixa que va fer saber que hi havia pel preu del Parc Infantil, i va puntualitzar “fent un comentari personal, el regidor d’Esports va considerar –en unes declaracions fetes a Empordà TV- que els Casals són com una guarderia, i dir, en tot cas, que a Roses el que tenim són llars d’infants o escoles bressol amb un projecte educatiu, i els casals tampoc no ho són, ja que tenen uns projectes amb unes activitats i programació, en relació amb altres entitats, d’educació no formal”.

Un comentari que no va agradar gens al regidor d’Esports, Juan M. Fernández, conegut per tothom com en Ferdy, que va respondre, dirigint-se a Teixidó que “deu tenir algun problema que no m’entén quan jo parlo”, per afegir que “la meva llengua no és el català, la meva llengua mare és el castellà, i quan jo vaig dir guarderia, ja sé que no existeixen guarderies en català que són llars d’infants, però ho vaig dins del context al voltant d’una pregunta. I com no tinc les paraules tècniques en català com vostè, a partir li donaré tot per escrit sense faltes d’ortografia per a que estigui al gust”.

Fernàndez va continuar dient que “estava responent a una entrevista per a que m’entengués la gent, la gent normal, i la única persona que no em va entendre va ser vostè”, per tot seguit preguntar-li a Teixidó que entenia per guarderia, a la que el regidor republicà va respondre que “una guarderia en un casal és un lloc per deixar els nens mentre els pares van a fer compres o les seves gestions”. El regidor d’Esports va explicar al d’ERC que “dintre del context de la pregunta de si havia assistit molta gent al Casal, vaig dir que és una mena de guarderia per deixar els nens mentre els pares treballen, ara vostè pensi el que vulgui, jo vaig dir-ho així”.

Moments de tensió que va tallar l’alcaldessa a l’afirmar que “el PIN de Nadal només són 3 o 4 dies i poc projecte educatiu podem fer, i es podria quedar a mitges entre un concepte (casal) i l’altre (llar d’infants)”.