Teràpia de Reiki per tractar malalts oncològics és el nou projecte de la Fundació Roses Contra el Càncer

Fundació Roses Contra el Càncer

Un moment de la presentació del 'Voluntariat de Reiki'

Ahir dijous, la Fundació Roses Contra el Càncer va presentar, a la nova seva seu, ubicada al carrer Pescadors nº 13, el seu nou projecte endegat sobre el ‘Voluntariat de Reiki’ dirigit als malalts de càncer de Roses

Fundació Roses Contra el Càncer
Un moment de la presentació del ‘Voluntariat de Reiki’

La presentació del nou projecte va consistir en una xerrada que sota el títol ‘Els beneficis del Reiki en el tractament del Càncer¡, van dur a terme les terapeutes de Reiki, Montse González, Amàlia Domínguez i Verònica Medina.

També, la Treballadora Social de la Fundació, Sandra Foix, va explicar detalladament com es realitzarà l’aplicació d’aquesta teràpia energètica als malalts oncològics que ho puguin necessitar.

A la xerrada, que va ser un èxit de convocatòria, van assistir una trentena de persones, que van omplir la sala on es va desenvolupar l’acte.

Les tres terapeutes van explicar que el Reiki és una teràpia energètica que consisteix en el      re-equilibrament del sistema bio-energètic mitjançant la imposició de mans. L’ús del Reiki en hospitals és un fet real en diversos països com als  EEUU, França, Rússia i fins i tot aquí.  A Barcelona s’està fent servir al Hospital de la Vall d’Hebron i a l’Hospital Clínic, i a Madrid al Ramón i Cajal.

Els resultats d’aquests centres sanitaris han demostrat que el Reiki aporta grans beneficis als malalts de càncer, ja que accelera les recuperacions quirúrgiques, millora actituds mentals i redueix els efectes negatius de la medicació.

A més a més, produeix efectes positius en els pacients, reduint el dolor, augmentant la relaxació i millorant la son i la gana.

La flexibilitat i varietat d’aplicacions converteixen el Reiki en una ajuda ideal per millorar la vida dels pacients i facilitar la feina de metges i infermeres.

El ‘Voluntariat de Reiki’ a la Fundació Roses Contra el Càncer es durà a terme de la següent manera:

  • L’equip tècnic de la Fundació, format per la psicooncòloga i la treballadora social, serà qui coordinarà aquest projecte i qui valorarà els malalts oncològics a atendre pel voluntariat de Reiki i es coordinarà amb la terapeuta voluntària corresponent, a qui li farà la derivació, i després realitzarà el seguiment de cada malalt.
  • Abans de la primera sessió de teràpia amb el malalt, es realitzarà una primera reunió on participarà un membre de l’equip tècnic, la terapeuta i el malalt i, en cas necessari, el familiar de referència.
  • Sempre seran hores convingudes a través de la Fundació.
  • El número total de teràpies que es facin amb cada malalt, és flexible, dependrà principalment de les necessitats del malalt.
  • Les teràpies seran rebudes a les instal·lacions de la Fundació, excepte en els casos que, degut a la situació de salut del malalt, sigui més oportú realitzar-la a domicili.
  • El Voluntariat de Reiki rebrà el suport de l’equip tècnic de la Fundació a nivell individual o amb reunions grupals, depenent de les seves necessitats.
  • Les teràpies rebudes a través de la Fundació NO tindran cap cost econòmic pel malalt.