Tercer ‘Cicle de Dins’ a Roses

‘Cicle de Dins’ de Roses

El regidor de Cultura, Francesc Giner, amb el cartell de la programació del tercer ‘Cicle de Dins’ de Roses

L’Ajuntament de Roses tornar a organitzar el programa de cultura i espiritualitat ‘Cicle de Dins’ amb tallers, xerrades, música i meditació

‘Cicle de Dins’ de Roses
El regidor de Cultura, Francesc Giner, amb el cartell de la programació del tercer ‘Cicle de Dins’ de Roses

Roses celebrarà entre el 25 i el 28 d’abril la tercera edició del ‘Cicle de Dins’ impulsat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses. Xerrades sobre alimentació, cants d’harmònics, caminada conscient, meditacions, tallers de txikung o de xacres i plantes, són algunes de les activitats que integren aquest programa, que té l’espiritualitat com a eix central.

Aquesta serà la tercera edició del cicle, que “ha creat molta expectació i s’està esperant amb moltes ganes per la gent després de l’èxit que obtingut les dues primeres edicions”, ha afirmat el regidor de Cultura, Francesc Giner, el qual ha remarcat que és un cicle “el qual hem potenciat degut a que el tema de la espiritualitat va a més i crea molta demanda”, i com a exemple va destacar “la creació de l’Associació Llunàtics de Roses”.
De fet, tant aquesta entitat com la Fundació Roses Contra el Càncer s’han afegit a la programació del tercer Cicle de Dins, que es durà a terme al llarg de 4 dies. Així, espais culturals i entorns naturals de Roses acolliran una desena d’activitats que abordaran diferents temàtiques i disciplines relacionades amb espiritualitat, consciència, emocions i vida sana. Tots els actes són gratuïts, tot i que el taller sobre la saviesa del sistema digestiu, requereix inscripció prèvia.  

Els actes s’iniciaran dijous 25 d’abril al Teatre Municipal amb el taller ‘Harmonitza’t’, a càrrec de Loli Calderón, destinat a descobrir l’energia de cada xacra i la seva planta associada. A continuació, Ca l’Anita de Roses acollirà la conferència sobre Geometria Sagrada a càrrec d’Ernest Ruiz. L’endemà divendres, el Teatre Municipal acollirà una nova xerrada, en aquest cas sobre alimentació saludable, que serà impartida per Carla Zaplana, dietista-nutricionista, health mentor i autora de best-sellers com Sucs verds i Superfoods. 

Dissabte Dolors, Roca oferirà dues sessions del taller “La saviesa del sistema digestiu aplicada a les relacions”.

Per participar-hi cal inscriure’s prèviament al SAC de l’Ajuntament de Roses o via web a inscripcions.roses.cat. També dissabte 27, la projecció del documental ‘Ulu, un latido universal’, dirigida per Joan Muñoz, obrirà pas a un debat sobre el sentit d’un camí conscient com a revelació de tot allò que és valuós a la vida, que comptarà amb la participació del director. La conferència sobre “Ciència contemporània i espiritualitat” a càrrec de Jordi Pigem i el concert de Muom Ecstatic Voices -formació vocal de cambra on tots els components fan servir tècniques de cant d’harmònics o cant difònic, tancaran els actes de dissabte.  

Diumenge la jornada se centrarà en dues activitats matinals a l’aire lliure, concretament a l’entorn natural que ofereix Punta Falconera, on tindrà lloc una caminada emprant tècniques de consciència plena (mindfulness) i banys de bosc a càrrec d’Edgar Tarrés, i un taller de txikung a la natura per facilitar la vinculació amb els cicles de les estacions, l’univers i la nostra sensibilitat.  

Podeu consultar el programa de Cicle de Dins clicant AQUÍ.