Roses Cultura

Tercer tractament anti-larvari a Roses per evitar la cria de mosquits

La humitat i la temperatura relativament alta afavoreixen la cria i proliferació d’insectes com el mosquit tigre, que es poden evitar amb la prevenció adequada

Entre el 28 d’agost i l’1 de setembre, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha realitzat el tercer tractament antilarvari als embornals de la via pública de Roses, inclòs Santa Margarida, per evitar la cria de mosquits.

La humitat i la temperatura relativament alta afavoreixen la cria i proliferació d’insectes com el mosquit tigre, que es poden evitar amb la prevenció adequada. L’Ajuntament de Roses desenvolupa regularment a través del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, programes i tasques de control dels focus de cria a la via pública. Aquest control consisteix bàsicament en un tractament dels embornals que acumulen aigua aplicant un producte que elimina les larves dels mosquits, com el realitzat durant els passats dies.  

No obstant això, l’ajuntament recorda que per fer front a la proliferació d’aquesta espècie invasora, la col·laboració ciutadana resulta imprescindible per evitar l’estancament d’aigua a jardins, patis o terrasses. 

Consells de prevenció: