Suquet de peix de Rose

Tercera ruta de l’Oficina de Català de Roses del projecte ‘Caminem i parlem’

Oficina de Català de Roses
Els participants de la 3ª ruta escoltant les explicacions de l'Esteve Palou i en Miquel Font

Aquesta tercera ruta va portar als alumnes, voluntaris i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses a la basa del sorral de Mas Ponac

Ahir divendres, una quinzena de persones, entre alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses, van participar a la tercera i última de les rurtes d’aquest trimestre, que els va portar a la bassa del sorral de Mas Ponac.

Aquest recorregut, de tres hores de durada, es va iniciar a la carretera de les Arenes i va continuat pel Mas Peiret fins arribar a la bassa, on es va fer una parada per contemplar la massa d’aigua dolça més gran del parc natural del cap de Creus, causada per l’extracció de sorra.
La ruta va finalitzar a les escultures de l’olivar de Can Barbarà.

A banda de gaudir d’unes bones vistes panoràmiques de l’Empordà, els participants també ho van fer escoltant les explicacions i les anècdotes dels guies de la ruta, en Miquel Font i l’Esteve Palou, voluntaris del programa Voluntariat per la llengua i membres de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses, on els caminants també van interactuar amb ells, preguntant-los curiositats i practicant tot allò après a l’aula.

El projecte Caminem i parlem és una iniciativa organitzada conjuntament amb l’Associació Excursionista Cabirols de Roses, per fomentar el coneixement de l’entorn i l’ús del català en activitats quotidianes, fora de l’aula, a banda de facilitar l’accés dels alumnes i aprenents a xarxes de socialització en català. S’han inscrit a les tres sortides un total de 68 persones.