Texas fa ple a Roses

Texas fa ple a Roses

Sharleen Spiteri va oferir amb la seva banda Texas un gran concert a la Ciutadella de Roses

Texas va inaugurar el Festival Sons del Món a la Ciutadella de Roses exhaurint totes les entrades

Texas està d’aniversari. La banda escocesa liderada per Sharleen Spiteri, aquest 2019 celebra 30 anys de la seva creació. Formada a Glasgow en 1988, va vendre més d’1,5 milions de còpies al Regne Unit del seu àlbum White on blonde, l’any 1996.
Al 2005 havien aconseguit situar 13 dels seus temes entre els 10 primers llocs de les llistes d’èxits, entre ells Say what you want, Summer sóon, i la seva cançó més coneguda, I don’t want a lover, que precisament és del seu àlbum de debut, publicat el 13 de març de l’any 1989.

I que millor que celebrar a Roses, en el seu únic que celebrarà a Catalunya aquest estiu, el seu 30è aniversari penjant, a més, el cartell d’entrades exhaurides.

1.900 entrades es van posar a la venda, el mateix número que cadires es van encabir al recinte emmurallat per acollir als fans de la música de Texas. “I totes es van acabar de vendre la última setmana”, va afirmar el director de Sons del Món, Xavi Pasqual.

I Sharleen Spiteri no va defraudar a les gairebé 2.000 persones que es van donar cita per escoltar tots els èxits de la banda escocesa durant els darrers 30 anys, des que Spiteri es va penjar per primer cop amb 21 anys la guitarra per oferir el seu primer concert com a cantant de Texas.
I trenta anys després Spiteri va demostrar que està en plena forma oferint un espectacle musical de 2 hores on va tenir un detall amb una de les seves fans, de nom Carlota, que la va fer pujar a l’escenari per cantar totes dues juntes el tema So Called Friend.

Totes dues, fan i artista van tenir un petita conversa en anglès, i quan Sharleen li va espetar a Carlota “tu no parles gaire anglès, oi?”, la Carlota no es va poder reprimir dient-li “i tu no parles gens de castellà”. Afirmació basada en que la cantant del grup Texas es va dirigir al públic en tot moment al respectable en la seva llengua matena, excepte a l’inici quan va dir “Bona nit, Catalonia!”.
Cal destacar que aquest concert de Sons del Món, que combina música, gastronomia i enologia, es va escollir el vi Mareny, del celler Espelt, per maridar amb la música de la banda Texas. El vi Mareny és un vi blanc, jove i fresc, amable i aromàtic.

La pregunta del milió
“Perquè es van posar cadires si tothom va acabar de peus i ballant les cançons de Texas”. Aquesta pregunta, que potser la seva resposta mereix un milió (d’euros?), és la que es va plantejar les moltíssimes persones que van assistir al concert del grup escocès, el qual sempre anima al respectable a ballar.