The Beatles visiten Roses

L’artista uruguaià, natural de Montevideo, Pablopez, premiat per la seva obra al seu mateix país de naixement, Uruguai, com també a Cuba i fins i tot a Espanya, com a Lleida o a Alacant, ha portat la seva darrera obra a Roses, Painting Four. Un treball de 80 pintures dedicat a The Beatles realitzades amb la tècnica de l’oli, menys una, que està creada amb acrílic.

La inauguració d’aquesta mostra es va portar a terme el passat divendres a Ros’Art Galeria, situada al carrer Francesc Macía, nº 67 de Roses.

En aquesta sala només es poden cotemplar, per questió d’espai, 48 de les 80 pintures d’aquest treball de Pablopez. Un treball que l’ha portat també a la creació d’un llibre amb el mateix títol de l’obra i amb una tipografia generada pel propi artista. Un llibre que només es pot adquirir via internet.

Es va decidir a pintar sobre The Beatles “com podia haver-ho fet amb els Rolling Stones. En definitiva el que volia era pintar personatges universales”, va afirmar Pablopez durant el transcurs de la inauguració. El primer quadre que va pintar d’aquest treball va ser el que aparèixen John Lennon i Yoko Ono nus, i ho va fer l’any 2008. i al maig d’aquest mateix any va acabar de pintar la vuitantena peça de tota l’obra obra.

Admirador dels moviments artístics del cubisme i el surrealisme desenvolupats al llarg de la seva vida artística per Picasso i Dalí, Pablopez ha decidit pinta els quadres amb aquestes dues tendències, “però sempre partint de la base de la caricatura”, va afirmar l’artista.

Després de passar per Roses, Pablopez té previst a mostrar la seva obra a Barcelona.

Painting Four romandrà a Roses fins al proper 13 de novembre i es pot visitar tots els dies de 11 a 14 hores i de 16 a les 20 hores.

[flagallery gid=51 name=Gallery]