Roses Cultura

The Tyets i La Fúmiga omplen les Barraques de Roses en la 4ª nit de concerts de Festa Major

Festa Major de Roses 2022
La Fúmiga ahir a la nit a les Barraques de Roses

Primer el gènere musical trapetón de The Tyets i després la musica festiva de La Fúmiga van fer esdevenir una gran nit de concerts a les Barraques

Festa Major de Roses 2022
Oriol Roca i Xavier Coca, The Tyets, durant la seva actuació a les Barraques de Roses

Existeix el gènere musical reggaeton i existeix el trap es un subgènere musical del rap. Molts de grups, la majoria, els utilitzen per parlar de drogues o alcohol, però The Tyets, un duet musical originari de Mataró, no. Oriol Roca i Xavier Coca, els dos integrants de The Tyets, a les seves lletres li donen un caire humorístic, distanciant-se d’aquesta manera de la temàtica habitual del reggaeton i del trap. Per aquest motiu van decidir etiquetar el seu estil com trapetón.

Serveixen aquestes breus línies per posar en antecedents a The Tyets, que amb les cançons del seu nou darrer disc, Animalari urbà, més d’altres de la seva discografia va fer ballar tant als que hi havia dins del recinte de les Barraques de la Festa Major de Roses com als que circulaven per fora.

I si els The Tyets van fer moure l’esquelet, els 12 músics valencians de La Fúmiga van envair de festa l’espai de l’antic càmping Bahía en la presentació a Roses del seu darrer treball, Fotosíntesi.
Tenint com a referents el ska el punk i la música latina, La Fúmiga proposa dalt de l’escenari la seva música festiva ideal per a les nits de concerts com la d’ahir, que en caure quatre gotes va refrescar l’ambient que els valencians es van encarregar de caldejar de nou fins al tancament de Barraques.