The Wind Games completa una 7a edició històrica

The Wind Games

Més de 180 atletes, provinents de 30 països, van participar als Wind Games, a Empuriabrava

The Wind Games, celebrat a Empuriabrava, va acollir a 180 atletes, provinents de 30 països

The Wind Games, la competició de vol internacional que reuneix cada any els millors voladors del món al túnel de vent d’Empuriabrava, tanca una setena edició històrica en què un dels voladors més llegendaris, David Grauwels, va anunciarla seva retirada del vol professional. El seu equip, els imbatibles Hayabusa, actuals campions del món en la modalitat de vol relatiu Formation Skydiving, va aconseguir el seu setè or consecutiu a Empuriabrava, protagonitzant un comiat molt emotiu.

Més de 180 atletes, provinents de 30 països, van acompanyar Grawels en el seu últim vol. El club esportiu Windoor va incorporar 9 noves medalles en el seu palmarès en una de les edicions més exitoses pel vol indoor nacional. La seva hegemonia ha estat clara en les categories de vol dinàmic amb 2 ors, 3 plates i un bronze. Per altra banda, en categories estàtiques s’han fet amb 2 ors i un bronze obtinguts pels seus 12 atletes que configuren el principal planter de vol indoor a Espanya.

En les disciplines de vol dinàmic va destacar la participació del volador empordanès Dani Gallego que va mostrar per primera vegada el seu talent artístic en la modalitat Freestyle en una competició nacional, després d’alçar-se amb l’or en els recents nacionals de Bèlgica (Belgium Indoor skydiving Championships). Gallego va aconseguir la cinquena posició de la categoria que ha guanyat el letó Toms Ivans, que habitualment entrena en un túnel obert situat a l’aeròdrom de la seva ciutat. Els voladors més joves van fer emocionar el públic amb l’espectacularitat de les seves coreografies i va ser la jove voladora americana, Sydney Kennett, de només 13 anys, que amb una rutina de gran bellesa i exigència tècnica va aconseguir l’or en Junior Freestyle, una categoria on ha debutat la voladora més petita del club esportiu Windoor, Chloe Dony, de només 7 anys d’edat.

En la disciplina de velocitat en grup, 4 Speed, l’or ha recaigut a l’equip americà Anemone, la plata al club esportiu Windoor i el bronze als singapuresos TK & The Mochis.

La CEO del túnel de vent d’Empuriabrava i directora de la competició Aida Rico, va subratllar que aquesta setena edició de The Wind Games “ha estat tot un èxit que sens dubte ajuda a consolidar el nostre esport i ajuda a fer créixer els atletes del club Windoor que enguany han aconseguit 9 medalles. El nivell dels atletes de The Wind Games és cada vegada més exigent i això és bo per a tota la comunitat del vol indoor “.

Els atletes internacionals han destacat en la modalitat de vol per parelles 2 way Dynamic, Solo Speed i Relay Races.

A Solo Speed, els germans americans Noah i Kaleigh Wittenburg, de 13 i 15 anys han aconseguit or i plata respectivament i a 2 way Dynamic, junts, formant l’equip Luxfly Aspire, s’han imposat al combinat txec singapurès Fly Like Hurricane, integrat per la voladora de Red Bull, Kyra Poh i Tobias Chaloupka. Aquest jove equip ha aconseguit també un or en la disciplina Relay Races, una modalitat que emula les carreres de relleus amb l’aire com a mitjà, on han competit al costat de Mateu Limnaios i Ben Roane amb el combinat MMCH. Completen el medaller les categories de vol estàtic Formation Skydiging Female (FSF) on les britàniques NFTO, del club esportiu Windoor, han aconseguit l’or després de diverses edicions enfrontades amb les seves eternes rivals, les franceses Nephtys Weembi. Finalment, en la modalitat de vol relatiu VFS els vencedors han estat els francesos Full Speed, capitanejats pel pentacampió del món de vol indoor, Raphäel Coudray.

Simultàniament a la setena edició de “The Wind Games” va tenir lloc el 2n campionat Català de Vol Indoor on Dani Gallego i César Rico han aconseguit la primera i segona posició, respectivament. A més, Windoor ha aprofitat el ressò de la competició per organitzar una marató solidària a favor de l’ONG Care All Foundation. Els beneficis d’aquesta marató es dedicaran enguany a proporcionar, a un grup de nens i joves en risc d’ exclusió social, l’oportunitat de convertir-se en professionals del vol indoor mitjançant el finançament d’una beca per la titulació d’ ‘Instructor de túnel’ i la seva posterior incorporació al món laboral.