Til Stegmann, nascut a Catalunya d’origen alemany, presenta el seu darrer llibre ‘Servir Catalunya des d’Alemanya’

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el columnista i amic de Til Stegmann, Thomas Spieker, seran els encarregats de presentar l’acte

‘Servir Catalunya des d’Alemanya’ Til Stegmann (1941), neix a Barcelona de pares alemanys i es trasllada a Alemanya quan té 10 anys. No descobreix el món català fins al 1970. L’estimació de Stegmann per la seva Barcelona natal, el porta a apropar-se amb entusiasme a la realitat cultural i històrica dels Països Catalans, inclosa la llengua, ideant innumerables activitats de projecció catalana a Alemanya.

I el proper dimarts, 5 de febrer, a les 19,30 h, Ca l’Anita acollirà la presentació del seu darrer llibre ‘Servir Catalunya des d’Alemanya’.
Un acte que serà presentat per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el columnista i amic de Til Stegmann, Thomas Spieker, i comptarà amb la lectura de diversos fragments de l’obra per part de l’autor.

Des de les seves càtedres, Stegmann, primer a la universitat de Berlín i després a la de Frankfurt, promou la catalanística i els coneixements sobre els territoris de llengua catalana. Funda la més gran Biblioteca Catalana del centre d’Europa i publica el best seller Catalunya vista per un alemany. És Creu de Sant Jordi, Premi Ramon Llull, Premi Pompeu Fabra i Premi Crítica Serra d’Or.

La biografia de Til Stegmann, escrita per ell mateix en català, fa viatjar el lector per tota Europa i per Amèrica. ‘Servir Catalunya des de Alemanya’ és el nou i segon volum de la seva autobiografia, escrita directament en català. En ell, Til Stegmann narra la seva vida dedicada a guanyar les simpaties dels seus compatriotes alemanys per a Catalunya i el català. És un llibre que porta el lector a conèixer una persona plena de vitalitat, de ganes d’aventura i delerosa de comunicar-se amb el lector, portant-lo per peripècies divertides i fins i tot increïbles.

L’entrada és lliure.