Tinc una idea !?

Article d'opinió de Miguel Muñoz
Miguel Muñoz

El passat dimecres, 31 de Juliol, es va celebrar el primer ple de la nova legislatura. El PSC Roses va proposar una moció per a la creació d’un nou parc Street Workout. I concretament un nou parc Street Workout en la platja del Salatar – Santa Margarida. Moció aprovada per unanimitat.

Dic “nou” , perquè les “barres esportives” que ja hi ha davant de la pista de skate no és un parc Street Workout on es puguin albergar competicions. Ni on es pugui practicar amb seguretat Cal·listènia. I no podem generar un retorn per al poble en aquestes instal·lacions. Per a començar i per esmentar una cosa bàsica, no es compleixen amb les distàncies entre arbres i barres.

El PSC Roses va tenir la idea, LA VA DESENVOLUPAR i la va plasmar en el seu programa.

No vam ser els únics a tenir un parc Street Workout o unes Barres esportives en el programa, però si vam ser els únics a preocupar-nos de desenvolupar la idea i assegurar-nos del retorn de la inversió.

I perquè dic això? Només hi ha una via per a organitzar esdeveniments esportius de nivell nacional, europeu o internacional de Cal·listènia en parcs Street Workout. I és a través de la FESWC (Federació Espanyola Street Workout Calistenía).

Hem d’esmentar, que no és un esport reconegut pel Consell Superior d’Esports, per la qual cosa la Federació està inscrita en el Ministeri de l’Interior amb l’epígraf de Promoció i Desenvolupament de l’Esport. És la situació normal de tot esport fins a ser reconegut pel Consell Superior. I en aquest moment únicament els separa de ser esport reconegut és tenir 64 clubs inscrits, i hores d’ara són 40.
Però aquesta situació no eximeix a la FESWC de ser els organitzadors a tots els nivells i efectes de tots els esdeveniments i competicions al país.

I de ser reconeguts pel COI (Comitè Olímpic Internacional) com a formadors per als esportistes de fisioculturisme. I perquè sabem tot això, sense haver-nos pujat a una barra mai?

Perquè som els únics que hem parlat amb la FESWC.

No només vam tenir una idea plasmada en el programa electoral i difosa a través de les xarxes socials. Ens vam preocupar de desenvolupar-la, de proposar una moció per a incloure-la en el pressupost i de buscar que fos un atractiu turístic. Fins i tot busquem font de finançament, sol·licitant subvenció de la Generalitat.

No només vam tenir una idea, la vam esbudellar i estudiar per a ser pioners a l’Empordà.

Miguel Muñoz
PSC Roses