Toni Bassó i Joan Jorquera, campions de l’Open Internacional de Taekwondo de Marina d’Or

Els dos taekwondistes del TKD Joan’s s’imposen a l’Open Internacional de Taekwondo de Marina d’Or, celebrat ahir a la ciutat d’Oropesa de Mar. Una competició en la que van participar 900 competidors i en la que Bassó en categoria Sènior, i Jorquera a la categoria Cadet, es van penjar la medalla d’or

campions_dorToni Bassó està imparable, fins al moment, en aquesta temporada de taekwondo. El seu patrocini amb McDonald’s li va de mil meravelles, i a la ciutat d’Oropesa de Mar va mostrar tot el seu potencial per deixar palès la seva qualitat sobre el tatami. Una qualitat que li ha fet emportar-se cap a Roses una medalla d’or que l’acredita com a campió d’aquest Open Internacional Marina d’Or de Taekwondo.

I el joveníssim Joan Jorquera no es va quedar enrere. En tots els combats que ha disputat en aquesta temporada li han donat el mateix resultat: campió. I a Oropesa de Mar ha continuat amb la seva línia.  A la qualitat tècnica que li caracteritza va saber emprar la millor tàctica en cada moment per fer el mateix que Bassó, penjar-se una medalla d’or per portar-la cap a Roses en qualitat de campió.

Toni Bassó es mostra incontestable sobre el tatami d’Oropesa de Mar

El repte no era gaire fàcil per a en Toni, i tampoc li va afavorir el sorteig, ja que va haver de trencar el gel a la sessió matinal de combats i en la que havia de guanyar 4 si volia ser campió.

I Toni va trencar el gel fent-lo miques, perquè ja en el primer dels enfrontaments va esborrar al seu rival del tatami al guanyar-lo per una puntuació de 13-1. Primera prova superada, i el que va ser millor fou comprovar que la planificació d’entrenaments, portada a terme al TKD Joan’s, per arribar en aquesta competició en el millor estat de forma va ser l’adequada.

I així ho va confirmar en els següents combats. Toni va desplegar la seva depurada tècnica a una velocitat impossible de frenar pels seus rivals, amb el resultat que el segon i tercer enfrontaments els va guanyar per 9-5 i 14-2.

I es va plantar a la gran final. Un combar a tot o res que el va enfrontar a Jesús Turpin de Cartagena. Un rival de gran qualitat que posar les coses difícils a Bassó. Són d’aquests combats en els que s’ha de demostrar que a part de ser el millor tècnica i tàcticament, també ets el més llest. I Toni va ser millor en tots tres conceptes al guanyar a Turpin en els útlims segons del darrer assaltat per un ajustat 6-5, que li va donar el títol de campió.

Joan Jorquera, or després d’eliminar l’actual campió d’Europa Cadet

Toni Bassó i Joan Jorquera amb els seus trofeus de campions
Toni Bassó i Joan Jorquera amb els seus trofeus de campions

I si el sorteig no va afavorir a Toni Bassó, pitjor sort va tenir el jove Joan Jorquera, ja que en el primer combat s’havia d’enfrontar a l’actual campió d’Europa Cadet, el gallec Miquel Orro. És a dir, si no guanyava, ja a les primeres de canvi, s’havia de tornar cap a casa. Seria un vist i no vist.

Però per algun motiu en Joan està considerat com un dels joves taekwondistes amb més projecció del panorama nacional. Per la seva qualitat tècnica i tàctica, però sobretot, per la seva maduresa a l’hora d’afrontar els grans reptes.

Tot i això, el combat va esdevenir en una partida d’escacs, ja que tots dos lluitadors, campions d’Espanya 2012 en diferents categories, sabien exactament els punts forts del seu oponent, per tant, tot es decidiria per detalls tàctics. Uns detalls que es van treballar prèviament en dies anteriors a les instal·lacions del TKD Joan’s repassant videos del seu rival. Això, amb la combinació del gran talent que atresora en Joan, que va estar molt bé dirigit pel coach Marcos Miranda, li van donar un triomf que va ser molt important per a el jove rosinc, ja que li va insuflar molta moral i ambició de cares als següents combats.

Sens dubte, aquest primer combat guanyat per en Joan li va servir de trampolí per arribar a la gran final. La suma de la seva qualitat al triomf sobre l’actual campió d’Europa a la categoria Cadet li van fer plantar-se al combat decisiu per aconseguir el títol de campió.

Un combat que li va enfrontar al campió de Canàries, Jordan Lagdon. I una final que començar molt malament per en Joan, perquè en un vist i no vist es va veure amb un marcador en contra de 2-0. Tanteig amb el que va acabar el primer assalt. Però en Joan és molt madur alhora de competir, i llest. I en sap, i molt, de taekwondo. Va esperar el seu moment i en dues accions rapidíssimes va aconseguir empatar el combat, 2-2. Encara s’estava preguntant el canari Jordan com li havien fet aquests dos punts, quan en Joan Jorquera es va col·locar per sobre en el marcador amb 2 punts més. I només quedaven 15 segons per al final del combat. 15 segons d’espera per proclamar al jove rosinc, a l’igual que en Toni, com a flamant campió de l’Open Internacional de Marina d’Or.

Dues medalles d’or, la de Bassó i la de Jorquera, que venen a enriquir la ja immensa col·lecció de trofeus i medalles aconseguits pels alumnes del TKD Joan’s de Roses.