Torna a celebrar-se el Dia de la Música a Roses i ve acompanyat de la 1ª Fira del Disc de la Vila

1ª Fira del Disc i Dia de la Música de Roses

Els organitzadors ensenyant el cartell de la 1ª Fira del Disc i Dia de la Música de Roses

El 21 de juny, la primera Fira del Disc i 17 actuacions musicals sonaran a Roses

1ª Fira del Disc i Dia de la Música de Roses
Els organitzadors ensenyant el cartell de la 1ª Fira del Disc i Dia de la Música de Roses

L’any passat es va celebrar per la Festa Major de Roses el primer Duel de Guitarres, iniciativa d’un jove rosinc, Xavi Gorro, que va esdevenir tot un èxit. I arran d’aquest èxit, l’Ajuntament de Roses ha decidit organitzar el Dia de la Música amb la col·laboració del mateix Gorro i el músic Terry Patrick Ryan.

D’aquesta manera, la celebració d’aquesta efemèride musical, que té lloc el 21 de juny de cada any i que l’Associació Wendy’s Club i l’Associació de Músic de Roses, AFINEM havia organitzat anys anteriors, torna a celebrar-se a la Vila rosinca després d’un any d’absència, “una celebració del Dia de la Música la qual és d’agrair a tota la gent que la va fer possible anys enrere i que enguany recuperem amb també artistes locals amb l’objectiu que tingui una continuïtat, recuperant els diferents espais de gènere musical en diversos llocs del municipi perquè pugui escollir el tipus de música que més l’agradi”, ha explicat l’alcaldessa en funcions durant la presentació d’aquesta iniciativa musical.

I Fira del Disc i Dia de la Música de Roses

I torna amb molta força, ja que els organitzadors, representants de l’Ajuntament de Roses i Duel de Guitarres han presentat aquest matí, la que serà la I Fira del Disc i Dia de la Música de Roses, i que se celebrarà, precisament el diumenge 21 de juny.

Aquesta Fira del Disc és el gran atractiu de la nova celebració del Dia Internacional de la Música a la Vila rosinca, que amb “la participació de firaires i paradistes professionals del gènere d’arreu Catalunya, a més d’altres que es posaran a títol privat, es permetrà la compra-venda de tot tipus de material relacionat amb la música, com cd’s, vinils, reproductors o instruments a la plaça Catalunya”, ha explicat Xavi Gorro, director de Duel de Guitarres, durant la presentació, per remarcar que “amb aquesta Fira es pretén enriquir la celebració del Dia Internacional de la Música”.

La proposta comptarà amb la participació de 17 formacions musicals de diferents gèneres i estils que actuaran al llarg de tot el dia en els tres espais habilitats a aquest efecte, “ve a seguir el que es va iniciar l’any passat amb el Duel de Guitarres durant la Festa Major, però a banda de fer concerts, s’ha volgut donar la possibilitat a la gent de poder intercanviar material relacionat amb la música”, ha afirmat el

Així, la plaça Catalunya serà el centre neuràlgic de la jornada, tot i que també es realitzaran concerts al final de la Riera Ginjolers (al costat de l’escultura Ziggurat, davant de mar) i al passeig de Santa Margarida, fent que la música soni durant tot el dia al municipi. Rock, pop, havaneres, cantautors, percussionistes,… es donaran cita diumenge 21 de juny per omplir Roses de música.

Les formacions que actuaran són de la pròpia Roses o comarca. Així, amb aquesta jornada, el consistori rosinc no només commemora el Dia Internacional de la Música aportant una nova proposta cultural a veïns i visitants de la població, sinó que també ofereix l’oportunitat als grups locals i de l’entorn de donar a conèixer els seus treballs i directes, establint un contacte directe amb el públic.

L’altre gran atractiu de la jornada serà la celebració de la Fira del Disc, que es realitzarà per primera vegada a Roses, concretament a la plaça Catalunya, amb horari de 10 del matí a 20 del vespre. Aquesta mostra comptarà amb la participació de professionals del sector de tot Catalunya i permetrà la compra-venda de tot tipus de material relacionat amb la música, com cd’s, vinils, reproductors o instruments.

Programa de concerts

Escenari: Plaça Catalunya
Hora Grup / Cantant
12:00 Pescadors de Roses
13:00 Cardona de Amores
17:30 Dalton X
18:00 Aasometric
19:00 De Lao a Lao
20:00 Ian Sala
21:00 Terry Patrick Ryan
22:00 Trece Días
23:00 Moonwalkers
Escenari Rambla Riera Ginjolers / Passeig Marítim – Escultura Ziggurat
Hora Grup / Cantant
17:00 Adrià Giner DJ
18:00 Neurotic Hell
19:00 The Dark Tales
20:00 Wailnait
21:00 Atro
Escenari passeig de Santa Margarida
Hora Grup / Cantant
18:00 Roadhouse
20:00 DGremlins

Cercavila musical: a partir de les 17.00 h, des de la plaça de l’Església a la plaça de Catalunya, cercavila de la banda de percussió d’Ociart

Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Roses i Duel de Guitarres, amb el suport de Viumúsika, Ociart i l’associació d’Amics de la Música dels anys 60.