Torna a rebentar una canonada d’aigua a l’illa Ítaca i inunda la Gran Via a l’alçada dels Cinemes Roses

Tot i que el trencament s’ha produït en una de les canonades generals d’abastiment de l’aigua no ha estat necessari tallar el servei als veïns

Vila de Roses
A l’esquerra, la Gran Vila plena d’aigua; i a la dreta, un operari reparant la canonada

Al voltant de les 10 del matí ha rebentat una canonada d’aigua havia rebentat l’Illa Ítaca. Una fuita que ha inundat parcialment el tram de la Gran Via on hi ha ubicats els Cinemes.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat tres patrulles de la Policia Local i una dotació dels Bombers de Roses, i en comprovar la gran quantitat d’aigua que sortia, ja que es tracta d’una de les canonades principals d’abastiment de la Vila, i l’impossibilitat d’aturar la fuita,  han trucat a l’empresa Sorea per a que tallessin el pas de l’aigua.

I és que en aquest pas de la canonada d’aigua per l’Illa Ítaca plou sobre mulla’t, ja que al passat mes d’abril, a causa d’una rebentada del canal, també es va inundar la Gran Via al seu pas dels Cinemes Roses sent la causa d’aquesta rebentades, segons el primer tinent d’alcalde, Juan M. Fernández, “que aquest espai, tot i que es fa servir com aparcament de vehicles, no està preparada per això, és un ferm adient per a zona verda i de gronxadors, i si només aparquessin turismes no passaria res, però el cas és que també ho fan camions de i vehicles de força grandària que amb el seu pes, un dia sí i un altre també provoca el trencament de la canonada”.

La Policia Local de Roses ha hagut de tallar el trànsit fins poc després de les 12 del migdia, des de la rotonda del Caprabo fins la del mercat sedentari dels diumenges, mentre els operaris de Sorea canviaven el tram de canonada trencat i les de Rosesnet es feien càrrec de tota la neteja de la zona, que havia quedat plena de fang.

El primer tinent d’alcalde ha assegurat que “per evitar un altre tancament de la canonada en aquesta zona, la tancarem el pas de vehicles pesants instal·lant una balisa d’alçada per que no pugin accedir-hi”.

Tot i que el trencament s’ha produït en una de les canonades generals de l’aigua no ha estat necessari tallar el servei als veïns.