Torna el Cinema a la Fresca de Roses amb l’entrada lliure per a tothom

Cinema a la Fresca de Roses
'La Mula', 'Dolor y Gloria', 'Rocketman' i 'El Vicio del poder' són les pel·lícules que es projectaran al Cinema a la Fresca de Roses 2020

Serà el primer any que serà gratuït i l’últim que se celebrarà a la Ciutadella de Roses, ja que l’idea es traslladar el Cinema a la Fresca al mig del casc urbà de la Vila

El Cinema a la Fresca torna un any més a Roses amb la principal novetat que ja no s’haurà de pagar una entrada per gaudir de les pel·lícules programades. “Una de les coses que vaig tenir molt clara quan vaig agafar la responsabilitat de l’Àrea de Cultura i Festes és que s’havia de canviar el format del cinema a l’aire lliure als estius. Per un costat, per a Roses suposava una despesa molt elevada, i per altra banda, i la més important, no m’agradava l’idea que els rosincs i rosinques per gaudir de l’activitat haguessin de pagar, i hem aconseguit, amb la meitat del pressupost, tenir Cinema a la Fresca gratuït per a tothom”, ha explicat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Cal destacar, però, que cal fer reserva prèvia ja que l’aforament serà limitat degut al protocol de seguretat de la COVID-19.

L’últim any que la Ciutadella de Roses acull el Cinema a la Fresca

Altres de les idees proposades pel regidor de Cultura i Festes per portar a terme era “el canvi d’ubicació, treu-lo de la Ciutadella i a portar-lo al mig del poble, per a que la gent no tingués que desplaçar-se fins al recinte emmurallat per gaudir de l’activitat”. I la proposta d’Ibàñez era “organitzar-lo a la plaça del Teatre Municipal, ja que amb l’empresa ho vam mirar i vam veure que és un lloc adient, però pel tema del protocol de seguretat de la COVID-19, que s’ha mantenir la distància de seguretat, vam decidir celebrar-ho un any més a la Ciutadella, per l’any vinent, si la crisi sanitària està superada fer-ho a la plaça del Teatre”.

Cap pel·lícula en versió original subtitulada

“El Cinema a la Fresca ha de ser una activitat per a la gent de Roses, per això ja no hi haurà pel·lícules en versió original. Estem acostumats a veure a veure cinema doblat perquè ens és més còmode així, i per tant seran totes les pel·lícules seran doblades com les veiem tant a casa com quan anem al cinema”, ha destacat Èric Ibáñez, com una de les altres novetats que presenta el Cinema a la Fresca de Roses d’enguany.

Així, a partir del proper 16 de juliol, a Roses es podrà d’un clàssic (una dècada de tradició) de les nits d’estiu de la Vila, el Cinema  a la Fresca.

Les projeccions tindran lloc els dijous 16, 23 i 30 de juliol i el 6 d’agost, a les 22 hores.  

Programació 2020

El primer film projectat serà La Mula, dirigida per Clint Eastwood l’any 2018. Basat en la història real de Leo Sharp, un veterà de la segona guerra mundial que, als seus vuitanta anys es convertí en traficant de drogues del Càrtel de Sinaloa, compta també amb la interpretació del propi Eastwood encarnant al protagonista.

Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar (2019), serà la pel·lícula que el cicle oferirà el 23 de juliol, precedida per un allau de reconeixements:  7 premis Goya, Premi a Millor Actor al Festival de Cannes i les nominacions a millor pel·lícula internacional i millor actor als Premis Òscar de Hollywood, entre d’altres. El film recorre la vida de Salvador Mallo (Antonio Banderas), un director de cinema que en el seu ocàs professional recorda la seva infància, el primer desig, el primer amor adult, el dolor de la ruptura, l’escriptura com a teràpia, el descobriment del cinema i experimenta el buit davant la impossibilitat de continuar gravant. Per a molts, Dolor y gloria és el relat més personal del director, on les comparacions amb la seva biografia resulten inevitables.

Dijous 30 de juliol, arribarà a la gran pantalla de la Ciutadella Rocketman, una pel·lícula biogràfica i musical de 2019, basada en la vida del músic Elton John. Dirigida per Dexter Fletcher, l’obra segueix a John en els seus inicis com un prodigi a la Royal Academy of Music a través de la seva col·laboració musical amb Bernie Taupin. El títol del film és el nom de la seva cançó de 1972 “Rocket Man”.

Clourà el cicle d’aquest estiu, dijous 6 d’agost, El vicio del poder (Adam McKay, 2018), pel·lícula que explora la història real sobre com Dick Cheney (Christian Bale), un callat buròcrata de Washington, acabà convertint-se en l’home més poderós del món com a vicepresident dels Estats Units durant el mandat de George W. Bush, amb conseqüències per al seu país i per a la resta del món que encara perduren avui dia.

Totes les pel·lícules seran emeses en llengua castellana. Durant les sessions es donarà compliment a les mesures establertes per les autoritats sanitàries: el públic ha d’accedir amb mascareta, mantenir les distàncies de seguretat i rentar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que trobaran a la seva disposició a l’accés al recinte.