Torna el Gran Recapte, aquest any, més necessari que mai

Gran Recapte d'Aliments

A causa de la pandèmia de la Covid-19, durant el Gran Recapte, en comptes d’aliments, es demana a la ciutadania que faci donacions monetàries per poder comprar menjar

El Gran Recapte d’Aliments torna la setmana del 16 al 21 de novembre. Aquest any, però, serà diferent a conseqüència de la COVID-19. Aquest any no es podrà fer la recollida física d’aliments, per tal de garantir la seguretat de voluntaris i donants.  Així, en comptes d’aliments es demana a la ciutadania que faci donacions monetàries per poder comprar aliments. 

L’emergència social, generada a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la COVID, ha fet que la distribució d’aliments, que duem a terme els Bancs dels Aliments, s’hagi incrementat de forma dramàtica. Al llarg del 2020:

  • Es porten distribuïts més de 15 milions de quilos d’aliments que
    • han arribat a 262 mil persones
    • a través de 636 entitats receptores.
  • També s’han distribuït 275 mil àpats cuinats durant el confinament.
  • El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros. 

Si la demanda segueix augmentant, el Bancs dels Aliments no podran garantir el repartiment d’aliments els pròxims mesos. És per això que, aquest any, el Gran Recapte és més necessari que mai. 

Per això, s’activen diverses formes per tal que la ciutadania, com cada any, pugui seguir col·laborant:

  • SUPERMERCAT: Des del 16 al 21 de novembre, es podran fer donacions monetàries a les caixes, en el moment que es pagui la resta de la compra. Les donacions seran de la quantitat que cada persona determini. S’han ampliat les dates de durada del Gran Recapte per ajudar a evitar concentracions de persones.
  • MERCATS: En les mateixes dates, en alguns mercats i botigues de proximitat es podran comprar tiquets, per valors de 3 euros.
  • ONLINE: A més, fins al 16 de desembre es podran fer a través de la web granrecapteonline.com i per bizum al número 33596. 

En la mesura que la situació sanitària ho permeti, es comptarà amb persones voluntàries. Els voluntaris i les voluntàries no recolliran aliments però seran presents als supermercats els dies 20 i 21 de novembre per a informar sobre com es poden fer les donacions per al Gran Recapte.