Torna la Fira de la Rosa de Roses

Fira de la Rosa de Roses

Un moment de la presentació de la VIII Fira de la Rosa de Roses

La VIII Fira de la Rosa, que estrena nova imatge, amplia enguany l’oferta gastronòmica  concentrant totes les activitats al centre de la Vila

Fira de la Rosa de Roses
Un moment de la presentació de la VIII Fira de la Rosa de Roses

Aquest matí, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, han  presentat al Teatre Municipal de Roses la cartellera d’activitats de la VII edició de la Fira de la Rosa que se celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 de juny.

La Fira de la Rosa repeteix l’exitosa fórmula de celebrar un cap de setmana on es combinen espectacles a peu de carrer gratuïts (teatre, órc, música … ) amb una amplia oferta gastronòmica que involucra a molts dels restauradors de la Vila, i una espectacular mostra floral.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, “la Fira de la Rosa és la nostra gran festa de la primavera que ens ajuda a desestacionalitzar el turisme fora de la temporada, i que a la vegada serveix per a que les famílies puguin gaudir de dues jornades a l’aire lliure i tothom pugui continuar descobrint la bona gastronomia del nostre municipi. Roses s’ha de situar en l’epicentre dels destins de cap de setmana. Venir a Roses ha de ser sinònim de festa, activitats, diversió i bon menjar”.

Fèlix Llorens, ha estat, prèviament l’encarregat de detallar les novetats d’enguany com “1a creació d’una nova imatge promocional més adient amb l’esperit de la fira que s’ha encarregat a l’il·lustrador L Beard. La reubicació de les activitats, ja que tots els espectacles es duran a terme a la Riera Ginjolers, i la resta d’esdeveniments, des del mercat d’artesania als tastets o la Mostra Floral, se celebraran a la plaça del Teatre Municipal concentrant així la Fira en un eix de vianants molt clar. l la creació d’una degustació de Còctels Florals, que es podrà tastar del 25 de maig al 9 de juny en una quinzena de bars i cocteleries del municipi”.

Pel que fa a les activitats aquestes són les propostes:

Espectacles

Cinc companyies de teatre de carrer seran les encarregades de dinamitzar la Riera Ginjolers durant dissabte (d’11:30 a 23:30h) i diumenge (d’11 a 19.30h); les acrobàcies humorístiques en llit elàstic de Planeta trampolí i el xou Back 2 Classics; els trapezistes de la troupe Estampades amb l’espectacle Enfila S.A.; el teatre itinerant per a infants d’El Sidral amb Heliko; la performance de perruqueria que proposa al públic fer-se inversemblants pentinats de Sienta la Cabeza; l’espectade de música l màgia Teatro Sobre ruedas del grup Tros e/ Telón; i la fanfàrria musical itinerant Xaranga Dammer Band.

Mostres florals

Després de l’èxit de l’any anterior, el vestíbul del Teatre Municipal tomarà a acollir una espectacular mostra floral i vegetal que convertirà r espai en un decorat de somni; mentre que a l’Interior del teatre es podrà gaudir d’una exposició de roses a càrrec de l’Associació d’Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat; l al rentador de la Riera Ginjolers es podran descobrir les decoracions florals fetes per alumnes del Centre Escolar Empordà.

Gastronomia

la proposta gastronòmica s’articula sobre tres eixos: Els Tastets gastronòmics, on set restauradors locals oferiran a l’hora del vermut (de 12 a 14h) davant el Teatre Municipal degustacions com arròs mariner, seitons o calamars farcits de fideus al forn, a preus populars. la coneguda campanya gastronòmica 1000 Roses a Roses en la qual el consistori convida a 1.000 dones que es diguin Rosa (o els seus derivats: Rosita, Roser, Rosor … ) a degustar l’anomenat Menú de lo Rosa en algun de la vintena de restaurants que participen en la iniciativa. l la novetat d’enguany, la Degustació de còctels florals inspirats en el món de la rosa que una quinzena d’establiments adherits oferiran del 25 de maig al 9 de juny.

Més activitats
Altres activitats que no faltaran són la popular Desfilada de Pentinats florals organitzada per Roses Comerç amb dissenys de la perruqueria Eros; la conferència “Le romande de la rose” a càrrec de Joan Juanola on es desllorigarà el simbolisme de la rosa i l’amor; la divertida Holl Dolly, Porty d’Eutópica que permetrà diumenge a la tanb a tothom ballar i acabar empastifat de colors; i el ja habitual concurs d’Instagram que demana publicar fotografies de la Ara de la Rosa 2019 amb l’etiqueta #firadelarosa2019 i que ofereix un premi per al guanyador de 100 euros

Podeu seguir l’activitat de la Ara de la Rosa de Roses a les xarxes Socials o la pàgina web: