Torna la Roses més espiritual amb el Lama tibetà Khenpo Ngedön

Cicle de Dins

Concerts, coneferències, natura, tallers, cinema i meditació són algunes de les propostes del II Cicle de Dins

Roses acollirà entre el 19 i el 22 d’abril la segona edició del Cicle de Dins amb activitats de caire espiritual i cultural, entre les que destaca una conferència impartida pel Lama tibetà Khenpo Ngedön

Cicle de Dins
Concerts, coneferències, natura, tallers, cinema i meditació són algunes de les propostes del II Cicle de Dins

L’any passat l’Àrea de Cultura de Roses va impulsar un cicle d’activitats espirituals arran “d’una visita d’un col·lectiu de gent que fa tallers d’astrologia o de música amb meditació, per exemple, interessat en la cultura i l’espiritualitat i em va proposar fer aquest cicle, que degut a l’èxit que va tenir en quant a convocatòria de públic el tornem a fer enguany”, ha explicat el regidor de Cultura, Francesc Giner.

Així el II Cicle de Dins acollirà activitats per conèixer el significats dels somnis, per descobrir la importància del nom de les persones, per connectar amb la natura, o per aprendre a ser feliç en els temps actuals, que explicarà el Lama tibetà, Khenpo Ngedön.
Aquestes són algunes de les propostes d’aquest Cicle de Dins que amplia el seu programa atenent la bona de la primera edició.
Al llarg de 4 dies, entre el 19 i el 22 d’abril, diferents espais culturals i entorns naturals de Roses acolliran un programa d’activitats que té com a eix principal l’espiritualitat, mostrant les seves vessants a través d’un recorregut per diferents disciplines.

Cal destacar que totes les activitats són gratuïtes, tot i que algunes requereixen inscripció prèvia, que s’han de fer al al SAC de l’Ajuntament de Roses o via web a inscripcions.roses.cat. 

Programa II Cicle de Dins

  • Conferència

Milena Llop iniciarà el programa amb la xerrada taller “La dimensió del somni”, on parlarà entorn a què és somniar, què fa la ment mentre dormim, o quins significats, vivències i aprenentatges podem extreure’n dels nostres somnis.

Data i lloc: Dijous 19 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Municipal

  • Conferència

El lama Khenpo Ngedön, impartirà la conferència “Com ser feliç en els temps que vivim?”.
D’origen tibetà, de molt jove va traslladar-se a l’Índia on obtingué el títol de Khenpo, equivalent al de Doctor en Filosofia Budista. Imparteix ensenyaments en el Karmapa International Buddhist Institute, de Nova Delhi, i en el Shri Diwakar Buddhist Academy Research, de Kalimpong (Índia).

Data i lloc: Divendres 20 de març, a les 20 hores al Teatre Municipal

  • Cinema-meditació

Sessió de cinema “En busca del sentido (En quête sens)”, una projecció seguida d’una meditació Heartfulness i d’un espai d’intercanvi d’idees.

Data: Dissabte 21 d’abril, a les 11 hores al Teatre Municipal

  • Taller

“Experimentem amb el nom” és el taller que oferirà Dolors Roca, qui parlarà entorn a l’estructura, formes, moviment, so i ritmes dels noms que s’implementen com a símbol de la nostra identitat, i que permeten desvetllar aspectes concrets de la personalitat de les persones.

Data: Dissabte 21 d’abril, a les 16:30 hores a Ca l’Anita 

  • Concert

Concert de biles acompanyat d’un vídeo mapping a càrrec d’en Mark Pulido, artista polifacètic, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona que, en un viatge a l’Índia, coneix el so de les biles, campanes planes d’alta freqüència vibratòria, amb les quals inicia un camí d’investigació, artístic, terapèutic i espiritual.

Data: Dissabte 21 d’abril, a les 21 hores al Teatre Municipal

  • Caminada

Caminada de natura i espiritualitat a l’entorn de la península de cap Norfeu seguida d’un concert de bols tibetans, a càrrec de Josep Gomis i Edgar Tarrés, que permetrà la contemplació i acostament espiritual a la natura a través del silenci i l’experiència sensorial.

Data: Diumenge 22 d’abril, a les 10 hores a Punta Falconera

  • Natura

Josep Gordi oferirà una activitat a la font del Lledó, sobre com apropar-nos i connectar-nos amb la natura, tornar a sentir els seus ritmes estacionals i gaudir del seu batec.

Data: Diumenge 22 d’abril, a les 12 hores a la Font del Lledó 

  • Meditació

El cicle clourà amb l’activitat “San Juan de la Cruz, poesia i música meditativa a l’entorn de la natura”, on Albert Pujol recitarà poesia mística de San Juan de la Cruz, acompanyat de la música de l’Edgar Tarrés.

Data: Diumenge 22 d’abril, a les 18 hores al Castell de la Trinitat.