Roses Cultura

Torna la sardinada solidària al Xiringuito X a benefici de We Love Uganda

Sardinada que tindrà lloc el proper dimarts 18 de juliol, a partir de les 21 hores, i on està prevista, a partir de la mitjanit l’actuació de la banda La Dinamo

Un any més, torna un clàssic de l’estiu a l’Alt Empordà: la sardinada solidària del Xiringuito X a la platja de la Rubina d’Empuriabrava a benefici de l’associació empordanesa We Love Uganda.
Aquesta acció lúdic-gastronòmica-solidaria, es portarà a terme el proper dimarts, 18 de juliol, a partir de les 9 del vespre, i on ser preveu l’esdeveniment “d’una jornada amb bon ambient, música i menjar on es maridin festa i solidaritat”, ha explica la presidenta de We Love Uganda, Sònia Fuentes.

En aquesta línia, cal destacar que per aquell dia el Xiringuito X també ha programat un concert del grup La Dinamo a partir de mitjanit. Es tracta d’una formació única de músics sobre rodes que trenca motlles amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant a ritme de Funk. Un espectacle de proximitat on el públic participa i fa que cada concert sigui únic i diferent.

Cal destacar que ja fa quatre anys que We Love Uganda compta amb el suport del Xiringuito X, ja que aquest l’establiment es caracteritza per sumar-se a diferents causes solidàries durant la temporada d’estiu. 
En aquest sentit, tot el que es recapti durant la sardinada es destinarà al projecte ‘Beques d’escolarització per a infants i joves d’Entebbe’, proposta que permet accedir a l’educació a 12 joves de secundària i a 8 infants de primària. “Tots ells pertanyen a famílies vulnerables de la zona que no tenen la capacitat econòmica de pagar les taxes escolars i les despeses d’ensenyament”, ha assegurat Sònia Fuentes, que ha volgut “agrair molt la col·laboració de tots els implicats a la sardinada solidària, on queda palés que l’aportació individual de cadascú aportant el seu grau de sorra, fa possible que junts  tirem endavant els projectes que tenim en marxa”.

We Love Uganda, una entitat solidària

We Love Uganda és una entitat empordanesa que treballa per a l’educació de la infància més vulnerable del país africà d’Uganda. Fundada per la periodista figuerenca Sònia Fuentes, l’associació va néixer entre els anys 2019 i 2020 lligada al cor musical Safari African Children’s Choir i l’escola-orfenat New Life-Abba House d’Entebbe. Va ser llavors quan l’entitat va tenir coneixement de les mancances en alimentació, medicaments i escolarització dels infants ugandesos i, concretament, les que afectaven la ciutat d’Entebbe.  

Per tot això, l’associació duu a terme projectes sempre enfocats a oferir oportunitats als infants més vulnerables de la zona. Per tal de finançar-los, We Love Uganda organitza, al llarg de l’any, diverses activitats a la comarca de l’Alt Empordà, com ara el Festival de Ball i Cant de Figueres i Llançà, i la Desfilada solidària de moda infantil de Roses, entre altres. L’entitat també treballa en projectes com l’obertura d’un local per oferir activitats i suport als infants, o la col·laboració amb un cor musical de la zona.