Torna “l’Empordà als Aparadors”, que dinamitzarà el comerç de la comarca durant un mes

L'Empordà als Aparadors
D'esquerra a dreta: Lluïsa Macias, regidora de Promoció Econòmica de la Jonquera; Joan Cano, conseller delegat de Promoció Econòmica i Programa Leader; Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica de Castelló; Francesc Guisset, regidor de Promoció Econòmica de Llançà i Irene Casado, de Cuir Complements

72 botigues, 36 productors i 8 restaurants s’alien a Roses, Figueres, la Jonquera, Castelló d’Empúries, Llançà, l’Escala i Cadaqués a la segona edició de la campanya de dinamització comercial l’Empordà als Aparadors

Avui s’ha donat el tret de sortida a la segona edició de la campanya de dinamització comercial l’Empordà als Aparadors que es perllongarà fins al 21 de novembre. L’inici de campanya s’ha oficialitzat als jardins del Consell Comarcal de l’Alt Empordà en presència del Conseller Delegat de Promoció Econòmica i Programa Leader Joan Cano, qui ha explicat que  “hem treballat colze a colze tota una xarxa d’ajuntaments, associacions de comerciants, botiguers, productors i restauradors per dinamitzar el comerç de la nostra comarca i fer possible aquest projecte”.

A la roda de premsa també s’ha comptat amb la presència de Lluïsa Macias, regidora de Promoció Econòmica de La Jonquera, que ha destacat “que des de la Jonquera estem molt contents perquè hem triplicat la presència d’establiments”; Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica de Castelló d’Empúries, la qual ha assenyalat “la importància d’un projecte transversal com aquest que implica sectors comercials tant diversos”; i Francesc Guisset, regidor de Promoció Econòmica de Llançà.
                         
A L’Empordà als Aparadors participen setanta-dues botigues de la comarca de set municipis (Figueres, Roses, l’Escala, Castelló d’Empuries, la Jonquera, Llançà i Cadaqués) que exposen als seus aparadors, a banda de la seva oferta habitual, una mostra provinent d’algun dels trenta-sis productors gastro-alimentaris o artesanals implicats a l’Alt i Baix Empordà. Les botigues participants són fàcils de trobar ja que totes elles llueixen una vinil de gran dimensions que les identifica.

3 novetats
Com a primera novetat, a algunes de les botigues participants es realitzaran tastos, tallers o demostracions per part dels productors que de forma temporal exposen allà seu producte. Aquesta era una de les activitats que es volien fer l’any passat però que les mesures de distanciament de la pandèmia van obligar a cancel·lar. Per saber quins dies es faran les activitats, caldrà estar atent a les xarxes socials de la campanya on s’anunciaran amb dies d’antelació (Facebook i Instagram: @emporda.aparadors)

També com a novetat d’enguany, cal destacar la participació de vuit restaurants en l’anomenada campanya “L’Empordà a taula” que oferirà menús específics confeccionats amb productes locals.

Aquí teniu el llistat.

I com a última novetat s’ha simplificat el sorteig a Facebook i Instagram i s’ha millorat la dotació de premis. Per poder participar ara només cal fer una foto a un dels participants en la campanya: ja sigui a una de les botigues, a un dels productes exposats a les botigues,  a un dels restaurants, o durant una de les activitats que es faran a les botigues,  i fer un post (no una Storie, només s’admeten Posts!) al vostre Facebook o Instagram amb el hashtag #empordaaparadors i seguir-nos a les nostres xarxes socials (Insta i FB: @emporda.aparadors). Entre les fotos participants sortejarem 116 vals de 30 euros cadascun per gastar a les empreses adherides. 

L’Empordà als aparadors està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb els ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala, Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses, i la col·laboració de l’Ajuntament de Cadaqués, l’Associació de Professionals d’Activitats Turístiques de Cadaqués, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries, la Unió de Botiguers i Empresaris de l’Escala, Comerç Figueres Associació, l’Associació de Comerç Jonquera-Centre, l’Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera, l’Associació de Comerciants Els Límits-El Portús, l’Associació de Comerciants de Llançà, l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, l’Associació Empordà Turisme i i l’Agrupació de Petits Productors Artesans de l’Alt Empordà.