Torna el programa ‘Aprenem Jugant’, que ensenya i diverteix als infants i joves escolars de Roses

Aprenem Jugant

‘Aprenem Jugant’ té com a objectiu fomentar l’aprenentatge entre els infants i el joves a partir d’activitats atípiques i interessants

Aprenem JugantCreat al maig del 2013 i impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses dins el Pla Educatiu d’Entorn, torna aquesta tardor el programa ‘Aprenem Jugant’, que té com a finalitat aportar propostes educatives als infants i joves del municipi per tal d’adquirir coneixements d’una manera lúdica i divertida durant el seu temps lliure.

Aprenem Jugant’ té com a objectiu donar resposta a la curiositat dels infants i els joves, a la vegada que es potencia la seva vocació per interessar-se i aprendre més enllà del l’activitat lectiva formal fora de l’horari escolar, però dins les instal·lacions del centre educatiu.

Així, ‘Aprenem Jugant’ està obert també als pares i mares que vulguin acompanyar els seus fills en aquesta experiència.

Totes les activitats han estat formulades d’acord a una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d’edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

També en horari lectiu

A més, l’Aprenem Jugant també porta a terme en horari lectiu diverses propostes formatives adreçades a escoles i instituts, amb un nivell alt de demanda de participació dels centres, i amb els quals es completa el coneixement que s’obté a partir de l’ensenyament reglat a l’aula. Enguany les activitats proposades són Aula de Natura i bosc Mediterrani, els tallers de divulgació científica i sostenibilitat Experimentívors i Abres que parlen d’edat, l’obra de teatre Enxarxats, i la proposta La cistella del port per descobrir el Port pesquer de Roses.

L’objectiu general del Programa Aprenem Jugant és promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives, amb criteri, formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. El programa contribueix a donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment, més enllà de l’activitat lectiva formal.

Les activitats es duran a terme els caps de setmana entre el 4 de novembre i el 7 de desembre, i s’adrecen a infants, joves i famílies.

Inscripcions

Les inscripcions varien en funció de l’activitat i es podran formalitzar del 7 al 12 d’octubre mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament, o bé presencialment al Servei d’Atenció al Ciutadà (en aquest cas del 9 a l’11 d’octubre).
Totes les activitats són gratuïtes.