Roses Cultura

Torracastanyes dissenyadores de moda, a més d’aristòcrates espanyoles

Carnaval de Roses 2022
Pinta de dissenyadores de moda i aristòcrates espanyoles no tenen aquests Torracastanyes, però la tindran...

Official Dealer Gas Monkey GarageLa colla Torracastanyes vol donar molt de coloraines al Carnaval de Roses d’enguany anant disfressats de la dissenyadora de moda, empresària i aristòcrata espanyola Ágatha Ruiz de la Prada

Quan li vam preguntar a un dels cap de la colla Torracastanyes, a en Manolo Garrido, quan van començar a treballar en la seva carrossa per al Carnaval d’enguany, pràcticament ens va dir que tot just finalitzat el Carnaval de dos anys.

No ho va dir per exagerar, ho va fer perquè quan s’apropa la festa de disfresses de Roses es posa en “modo carnavalero”, és a dir, en modo Torracastanyes i diu el que li rota per a tocar el que no sona, vaja. Li vam demanar que fos el Manolo Garrido de la resta de l’any (persona amb seny i responsable d’una estació de servei) i va ser llavors que va afirmar que “portem entre mes i mig i dos mesos treballant a la carrossa perquè nosaltres teníem clar que el Carnaval es faria ara al febrer, es van permetre les cavalcades dels Reis Mags, perquè, doncs, les desfilades del Carnaval haurien de ser diferents i que les autoritats no ho permetessin?”.
Vist així, no s’ha de treure-li la raó a en Manolo…

I per celebrar que el Carnaval de Roses s’acabarà celebrant (valgui la redundància) en les seves dates originals, els Torracastanyes aniran disfressats de la dissenyadora de moda, empresària i aristòcrata espanyola “Ágatha Ruiz de la Prada perquè ja feia temps que les dones deien que volien anar disfressades d’aquest personatge i ja ens va bé perquè tenim teles d’altres anys per fer la disfressa i també per a la decoració de la carrossa, perquè per estalviar el màxim possible deixarem l’estructura de la decoració que hi havia de l’últim Carnaval, i només la pintarem amb colors vius afegint-li cors, estrelles de mar, llavis, flors… Una mica la temàtica que porta Ágatha Ruiz de la Prada en els seus vestits”, va explicar el cap de colla.

Així que un total de 25 rosincs i rosinques desfilaran pel Carnaval de Rose vestits de dissenyadores de moda, empresàries i aristòcrates espanyoles. Tot en un per un mòdic preu de… “Nosaltres normalment no paguem mai quota, tot surt de les Barraques, però com l’any passat no vam fer, enguany pagarem 50 euros”, va dir Garrido.

Només 50 euros!? “Sí, perquè les disfresses les fem nosaltres i la resta de despeses estan cobertes amb els diners que tenim estalviats”.
Conio, el “truco del almendruco” hi és aquí, en l’estalvi!
I perquè no ho diuen a les altres colles i es guarden el secret per ells? Seran Torracastanyes!

Són paradoxes que es donen al Carnaval… desfilaran d’aristòcrates i són els que més miren “la pela”…
Torracastanyes de mena!