Tot i el bon temps d’aquests dies pel Carnaval de Roses nevarà

Carnaval de Roses
Els A Corre Cuita van voler provar la màquina de nevar... I feia una fred!

La colla A Corre Cuita ha aconseguit la manera que baixi la temperatura per provocar una nevada durant el Carnaval, i tot perquè van d’esquimals

Carnaval de Roses
Els A Corre Cuita van voler provar la màquina de nevar… I tot i la cara de felicitat que tenen els seus membres feia molta fred!

Els membres de la Colla A Corre Cuita han decidit disfressar-se “d’esquimals”. El motiu “és perquè nevarà”, ha assegurat Carles Ferrer, un dels caps de colla. I ho diu tant segur perquè realment nevarà pel Carnaval de Roses, ja que aquests esquimals han aconseguit fer-se amb una màquina amb la qual, i amb l’ajuda del Servei Meteorològic de Catalunya (on treballa un dels membres d’aquesta colla), és capaç de fer caure en picat la temperatura i provocar així, amb exactitud horària i geogràfica, una precipitació de neu. I a la desfilada de divendres, per exemple, “nevarà de les 10 fins a les 12 de la nit, per tant, si la passada va lleugera molts es podran estalviar de quedar enterrats per la neu”, ha assegurat un esquimal de la colla A Corre Cuita.

Una colla que va poder disposar de Barraca per Festa Major per la qual cosa han aconseguit que cadascú dels seus membres amb 140 euros ho tingui tot pagat pel Carnaval, menjar, beure i disfressa. Tot i que “com he hagut de comprar la màquina per a que nevi, que ens ha costat molts de diners, el menjar consistirà exclusivament de sardines, i ja hem quedat amb una barca de pesca per a que ens la serveixi a bon preu”, va explicar Ferrer.

Unes sardines que cuinaran dins la carrossa que “serà un iglú, evidentment, que és on viuen els esquimals”, ha especificat el cap de colla. Un iglú que per fora és com qualsevol altra, però dins (vam tenir l’oportunitat d’entrar) està equipat amb una sauna, una sala climatitzada i una piscina termal, entre d’altres equipaments de luxe, per a que el centenar d’esquimals que aniran amb la Corre Cuita gaudeixen de valent durant la desfilada mentre la resta de participants pateixen una nevada durant dues hores.

És a dir, i ja ho avisem des d’aquestes línies, no feu cas dels parts meteorològics d’aquests dies per saber si per Carnaval tindrem bon temps o no, perquè a l’Avinguda de Rhode nevarà de les 22 a les 00 hores.