Tot i les restriccions de la Covid-19 cap nen o nena a Roses es quedarà sense la seva joguina

0
1
Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries
Algunes de les joguines noves que els vilatans han portat a la seu de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries

A les dificultats de poder desenvolupar amb normalitat la campanya de recollida de joguines noves a Roses, s’ha afegit que enguany hi ha més demanda de famílies per rebre aquests joguets

Ja fa molts anys que la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries organitza pels voltants d’inici del mes de desembre una recollida de joguines per a que la mainada de famíles vulnerables es quedi sense el seu joguet el Dia de Reis.

Una campanya que al 2017 va donar un tomb qualitatiu en recollir només joguines noves. El motiu va ser, i amb tota la raó del món, que tots els nens i nenes tenen els mateixos drets, i que els Reis Mags mai fan diferències entre la mainada, ja que per a Ses Majestats de l’Orient tots són iguals de simpàtics i guapos.  

Enguany però, les restriccions per fer front a la Covid-19 afecta a tots els àmbits de la societat, la qual cosa la campanya de recollida de joguines noves que impulsa la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, i que s’ha desenvolupat principalment als instituts, s’ha vist alterada per aquest motiu, ja que “moltes de les accions que portàvem a terme altres anys els estudiants per recollir joguines, aquest any no les han pogut desenvolupar, a causa de la pandèmia, i ha hagut més dificultat per obtenir joguines noves”, ha afirmat la coordinadora de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, Clàudia De Cruz.

Una dificultat a la que s’ha afegit que “enguany hi ha més demanda de famílies per rebre aquestes joguines. “Tot i això, gràcies a la implicació dels instituts de Roses cap nen o nena es quedarà sense la seva joguina nova”, ha assegurat De Cruz.

Guardioles als establiments comercials de Roses

Cap nen o nena es quedarà sense joguina a Roses perquè a banda de la implicació dels centres educatius, la Creu Roja ha repartit guardioles a diferent establiments de la Vila per a que qui volgués, aportés els seu gra de solidaritat envers la mainada. Així mateix, a la seu de l’entitat humanitària (Ctra. de les Arenes, 10) també s’han rebut, i es continuarà rebent fins al 5 de gener, joguines comprades pels vilatans.

Joguines no bèl·liques ni sexistes

Cal destacar que aquesta dins aquesta campanya, a més de demanar que les joguines siguin noves, també que no fossin bèl·liques ni sexistes, ja que es repartiran tant a nens com a nenes. A més, han de ser sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu i l’àmbit educatiu.