Roses Cultura

Totes les colles de Carnaval de Roses que hi van assistir a l’última reunió del Consell ja tenen les seves polseres per entrar al port

Carnaval de Roses 2022
Moment de l'entrega de les polseres a les colles del Carnaval de Roses per poder entrar al port

Official Dealer Gas Monkey GarageAhir va tenir lloc l’última reunió amb les colles de Carnaval de Roses per informar de tots els aspectes relacionats amb la festa i per donar les polseres d’accés al port

L’alcalde de Roses, Joan Plana, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, el tècnic de l’Àrea, Jordi Sastre, l’inspector de la Policia Local, Eduard Campà i el sotsinspector Francesc Gutiérrez van explicar ahir a les colles de Carnaval, en una reunió celebrada al Teatre Municipal, com aniria organitzada la festa de disfresses d’enguany, que serà diferent a les darreres edicions a causa de la Covid.

Diferent, perquè tot el Carnaval es portarà a terme a l’aire lliure, per tant la festa de l’envelat de la plaça Frederic Rahola del dijous no es farà. Com tampoc hi haurà els tradicioals balls al propi envelat ni les discomòbils al Pavelló d’Esports.

Així que només es farà, com ja es va consensuar en el Consell de Carnaval quan la pandèmia, llavors, limitava la celebració de qualsevol acte, que només es farien les desfilades de divendres, dissabte i diumenge, l’arrossada de dilluns, el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i l’espectacle pirotècnic.

És un carnaval excepcional, tant, que paradoxalment, permetrà fer realitat una reivindicació de les colles: tancar el port a només els participants de les desfilades.
En aquest sentit el regidor Cultura i Festes va anunciar que “per entrar al port la carrossa ho farà per un costat preparat per a tal efecte, i tots els seus membres per un altre”.
I en aquí es va iniciar el debat (que sempre es produeix en cada reunió del Consell de Carnaval) quan una participant va preguntar que, com la seva colla no porta carrossa, si la deixarien entrar amb un carro de la compra on portaran tot el necessari per fer la festa al port.
L’alcalde de Roses, tot i que va afirmar que “és una de les coses que volem evitar perquè altres anys hi havia queixes que els que provocaven aldarulls al port era gent que entrava amb carros i bosses plenes d’alcohol, però ho sotmetrem a votació i si digueu que sí, deixarem entrar aquestes colles”.
Finalment, es va decidir permetre l’entrada als participants a la desfilada amb carros de compra que no tenen carrossa. “Tot i que la primera opció era no permetre l’entrada al port a gent amb carros, motxilles o bosses, al final s’ha convingut amb l’aprovació de la resta de les colles i gràcies al control de les polseres, deixar entra al port aquestes colles. I si el bon ambient que es pretén que hi hagi al port no s’aconsegueix amb aquestes mesures, l’any vinent serem més estrictes”, va afirmar Èric Ibáñez.

Enguany, com són menys colles, les carrosses hauran d’estacionar dues hores a l’Avinguda de Rhode abans de l’inici de la passada, en lloc de les 4 hores d’edicions anteriors.

A petició d’un dels participants de poder portar la seva carrossa des de la nau fins a l’antic càmping Bahía a les 12 del migdia del divendres “perquè nosaltres ja dinem allà per al vespre anar a l’Avinguda de Rhode”, els comandaments de la Policia Local de Roses, posant-se a disposició de les colles van dir que ja acompanyarien a totes les carrosses que volguessin fer el mateix, a la vegada que també van explicar que la tornada de les carrosses un cop acabada la festa del port es poden fer com sempre, “per la Gran Via, per la Riera de la Quana i per l’Avinguda de Rhode, tot i que en aquesta última opció haureu de tenir més paciència perquè s’haurà de fer en grups de 3 o 4 carrosses”.

Finalment, es van donar a totes les colles que hi van ser presents, les que no hi eren no podran entrar al port, tota la quantitat de polseres per cada un dels seus membres que van dir que hi anaven en el moment de fer la inscripció. Abans però, el regidor de Cultura i Festes va advertir als assistents que “aneu compte com us ajusteu la polsera perquè un cop ajustada no es pot afluixar i l’heu de portar durant 4 dies”.