Tots els estudiants de Roses de 5è de Primària practicaran l’esport de Vela en horari escolar

Programa Esport Blau de Vela Escolar
Moment de la signatura del conveni del programa Esport Blau de Vela Escolar

El programa Esport Blau de Vela Escolar fa possible la practica de l’esport nàutic dels joves estudiants dins l’assignatura d’Educació Física durant el curs 2019-2020

Programa Esport Blau de Vela Escolar
Moment de la signatura del conveni del programa Esport Blau de Vela Escolar

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torrres, van signar ahir a la tarda, el conveni per implementar el programa Esport Blau de Vela Escolar a tots els Centres Educatius de Primària de la Vila (Escola Els Grecs, Escola Jaume Vicens Vives, Escola Montserrat Vayreda, Escola Narcís Monturiol i Centre Escolar Empordà) amb la voluntat d’apropar el mar a la ciutadania i potenciar Roses com una ciutat oberta al mar.

Roses, pionera a Catalunya en implementar el programa Esport Blau de Vela Escolar entre tots els alumnes d’un curs  

L’esport de la Vela, doncs s’inclourà, a partir del curs vinent, dintre d l’assignatura d’Educació Física en tots els centres educatius de Primària de la Vila, i les pràctiques es portaran a terme a les instal·lacions del GEN Roses.
En aquest sentit Torres, va afirmar que “Roses ha estat pionera en que no només una part dels alumnes, sinó tots els estudiants d’un curs del municipi puguin practicar l’esport de la Vela”.

Aquest programa, impulsat l’any 2017 per la Federació Catalana de Vela i en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, neix amb la premissa d’aproximar i de promoure la Vela als alumnes dels Centres Educatius del litoral català.

El projecte, que ja va ser aprovat prèviament pels Consells Escolars de tots els centres educatius de Roses ple municipal, suposarà la participació de 230 alumnes de 5è durant el curs 2019-2020, els quals gaudiran d’un total de 10 sessions de classes de dues hores cadascuna que s’impartiran dins l’horari lectiu, concretament durant l’assignatura d’Educació Física.
El fet que el programa Esport Blau de Vela Escolar s’hagi presentat ara, al final de la legislatura ha estat motivat a que “primer vam haver de fer una prova d’un any en el que van participar el alumnes dels Grecs, i després veure que va donar un bon resultat i que és una bona iniciativa el curs vinent serà ja una realitat”, va afirmar Montse Mindan, remarcant que “l’Ajuntament ja ve d’una tradició de voler ensenyar la Vela a tots el nens, teníem un programa, però els alumnes no feien llavors tantes hores curriculars, només feien un tastet, i amb aquest programa fem un salt per a que els estudiants aprenguin a navegar”.

La primera sessió tindrà lloc a l’aula, on s’explicaran els conceptes bàsics, rnentre que les vuit següents tindran un caràcter eminentment pràctic i consistiran en la pràctica de la Vela en embarcacions col·lectives, dobles o individuals. I una última sessió consistirà en una trobada per zones geogràfiques d Catalunya, on els alumnes podran aplicar tots els conceptes que hagin assolit durant el curs.

El cost tot del programa per alumne és de 104€, dels quars la Federació de Vela n’assumirà 34 i l’Ajuntament de Roses 50, per la qual cosa cada alumnes només haurà d’abonar la quantitat de 20 € per practicar l’esport nàutic de la Vela.

Programa Esport Blau de Vela Escolar

L’Esport Blau Escolar és un programa que té com a objectiu formar molt més que navegants, ja que el que pretén es donar una formació a joves estudiants convertint el trajecte d l’educació en una apassionant travessia, on el respecte al medi, a les arrels marineres, el treball en equip i l’amor pel mar esdevenen molt més que valors, esdevenen els fonaments de tota una vida.

A la signatura del conveni, que s’estén fins al curs escolar 2021-2022, amb possibilitat de pròrroga, també hi van ser-hi presents el regidor d’Esports, Juan Manuel Fernández, el gerent de la Federació Catalana de Vela, Josep Seguer, i el president del GEN Roses, Josep Maria Isern.