Tots els nens i nenes de Roses gaudiran d’una joguina nova el dia de Reis

Creu Roja Roses-Castelló d'Empúries

La Creu Roja garanteix que tots els nens i nenes de Roses obrin una joguina nova el dia de Reis

La campanya de recollida de joguines de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries finalitza demà, 27 de desembre

Ja fa molts anys que la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries porta a terme una campanya de recollida de joguines per a que cap nen i nena es quedi sense la seva joguina el dia de Reis.
Una campanya, però, que des de fa tres anys ha viscut un canvi molt significatiu, i és que aquesta recollida de joguines de Nadal la Creu Roja només recull joguines noves, a diferència d’abans quan es podia fer donació de joguets de segona mà, “perquè des de Creu Roja hi ha la convicció que és un tema de drets d’infància, és a dir, que tots els nens, amb indiferència de la seva religió, cultura, classe social o nivell econòmic, tenen dret un cop l’any a obrir una joguina nova”, ha afirmat la coordinadora de Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, Claudia De Cruz, puntualitzant que “les campanyes que fem durant la resta de l’any si que en recollim joguets de segona mà”.

Aquest canvi de joguines noves en lloc de segona mà va suposar que la recaptació baixés considerablement la seva xifra, “però un cop fet el triatge dels joguets que es podien realment donar un segon ús, la quantitat quedava pràcticament igual a la que rebem ara de joguines noves”, ha destacat De Cruz.

Famílies receptores de les joguines

En total, està previst fer entrega de les joguines a més d’una vintena de llars de la Vila, és a dir, entre 30 i 40 nens “de famílies sense recursos econòmics, de famílies d’aquí, ja que hi ha la falsa idea que només ajudem als de fora, i són famílies de Roses que els és impossible comprar joguets als seus fills”, ha remarcat la coordinadora de la Creu Roja. Així,amb aquesta campanya es garanteix que cada nen o nena de Roses gaudeixi el dia dels Reis Mags d’una joguina nova.
I això és possible “gràcies a la implicació, un any més, als tres instituts de Roses, on els alumnes i professorat s’han encarregat de fer difusió de la campanya dins els centres educatius que, en definitiva, ha arribat a totes les famílies”, ha destacat la coordinadora de Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries.

Demà, 27 de desembre, encara es pot fer donació d’una joguina

Demà divendres és l’últim dia de la campanya de recollida de joguines d’enguany, ja que els responsables i voluntaris de la Creu Roja es poder fer entrega dels regals el dia 2 de gener, “però abans necessitem disposar d’uns dies per poder classificar totes les joguines, ja que a cada família se li fa entrega d’un pack que conté una joguina educativa o cooperativa, un conte o un llibre, i un complement, que pot ser material escolar o un peluix”, ha explicat Claudia De Cruz.

Els interessats en aportar el seu gra de sorra envers els infants de famílies poden fer-ho a la seu de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, Carretera Arenes, nº 10-12.