Tots i els problemes mecànics l’equip del Club Ciclista Roses aconsegueix finalitzar la 5ª etapa de la Transpyr

Transpyr 2013

5º etapa Transpyr, Aínsa - Jaca

L’etapa de Jaca de la Transpyr posa a prova la resistència dels ciclistes mentre l’equip líder de la general, Buff International, segueix rebentant rècords

Transpyr 2013
5º etapa Transpyr, Aínsa – Jaca / FotoEsportBcn/Transpyr

La Transpyr hva transcórrer avui íntegrament en territori aragonès, amb sortida a Aínsa i arribada a Jaca. Pau Zamora i Joan Llordella, de l’equip Buff International, van tornar a esmicolar el rècord vigent de l’etapa, i van rebaixar el millor temps d’aquesta etapa, 4 hores i 46 minuts, en més de 20 minuts. A la taula de temps global s’escapen amb més d’una hora i mitja d’avantatge sobre Bicis Esteve, que haurà de suar de valent per a mantenir una segona posició que busquen amb molta insistència els portuguesos de Douro Bike Race, i que ahir van arribar segons a Jaca, a 15 minuts dels líders. A la general, Marinho i Leite es troben a només cinc minuts de Zugasti i Argelaguer, que ahir van ser tercers. Cal destacar la progressió de l’equip de Camprodon, amb Jaume Guàrdia i Joan Comte, que després de dues etapes dolentes estan recuperant l’alt ritme que van mostrar al llarg de la passada edició de la Transpyr.

La cinquena etapa constava de 95 km i 1.900 metres de desnivell, amb un terreny molt abrupte que va posar a prova la resistència dels ciclistes i les seves bicis. Alguns van patir molt, com Albert Guimerà que va trencar el seient i va haver de fer els últims 70 quilòmetres dret, o el suís Arnaud Sottos, que va acabat l’etapa gràcies a unes brides que li lligaven el pneumàtic.

Els problemes mecànics no impedeix al Club Ciclista Roses acabar l’etapa i millorar a la provisional general
Els corredors del Club Ciclista Roses, Marcel Farres, Joan Serra i Jaume Nadal,  no van tenir gaire sort pel que fa als problemes mecànics. Van haver de parar tres cops per culpa de les punxades, van trencar una cadena i un d’ells es va quedar sense frens a la roda trasera. Tot i això, van tirar de valent per intentar remuntar i arribar a Jaca perdent el mínim temps possible. Marcel Farres, a l’arribar a meta va destacar que “no ha anat malament dins la mala sort”.  Una mala sort que no els va impdedir entrar en meta  a la 12ª posició amb un temps de 5 hores i 50 minuts, a una hora i 4 minuts dels guanyadors de l’etapa, el que els permet millorar a la general 2 llocs, del 22 al 20è, i continuar amb el rendiment excel·lent que estant mostrant en aquesta Transpyr 2013.

Per la seva banda, els corredors del Castelló d’Empúries Surià Bicis, Vicenç Gusó i Salvador Canet van arribar a Jaca amb un temps de 6 hores i 12 minuts, que els va permetre també escalar 4 llocs a la general, per situar-se ara a la 31ª posició.

Avui la prova deixa Aragó per entrar a Navarra amb 85 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell entre Jaca i Isaba, experimentant el canvi de paisatge del Pirineu aragonès amb el navarrès, entrant en un clima i vegetació de caire més atlàntic i amb descens per un dels corriols més espectaculars de la prova, al municipi d’Ansó.

Els ciclistes de carretera afronten avui un dels trams cronometrats més llargs i exigents, amb l’ascens al Piedra de San Martín

Transpyr Road
5º etapa Transpyr Road, Aínsa – Jaca / FotoEsportBcn/Transpyr

Pel que fa als ciclistes de la Transpyr Road ahir han tenir una plàcida etapa amb tram cronometrat de 6 quilòmetres a través del solitari Cañón de Anísclo, i Jordi Ferré segueix encapçalant la classificació general. Avui, afronten l’enllaç entre Jaca i Isaba, una etapa de 134 quilòmetres que presenta un ferm en millors condicions, amb el coll d’Arguibiela com a màxim escull de desnivell i el Piedra de San Martín, a 1.765 metres d’alçada, com a punt més alt de la Transpyr Road.
Aquest port de muntanya va ser escenari de l’etapa reina del Tour de França del 2007, que va acabar guanyant Alberto Contador.

L’acte de benvinguda per part del municipi i el traspàs del passaport de la Transpyr que es fa habitualment a la tarda, quan els corredors arriben a meta, s’ha hagut d’aplaçar fins aquest mateix matí, degut a la pluja que va caure durant la tarda d’ahir a Jaca.