“Tots els Plans d’Usos de Temporada de Roses han estat competència de la Junta de Govern Local”

Pla d'Usos de Temporada de Roses

Montse Mindan i Carles Pàramo durant la roda de premsa

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, afirma que tots els grups de l’oposició en tenien coneixement de l’aprovació del Pla d’Usos de Temporada (PUT), que es va fer a la Junta de Govern Local com s’ha fet sempre

Pla d'Usos de Temporada
Montse Mindan i Carles Pàramo durant la roda de premsa

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha volgut respondre al comunicat fet públic per la totalitat dels grups de l’oposició que van denunciar que l’equip de govern no ha actuat amb secretisme i nocturnitat en aprovar el PUT (Pla d’Usos de Temporada), i ha convocat una roda de premsa aquest matí, on ha assegurat juntament amb el regidor de Medi Ambient, Carles Pàramo, que “tots els regidors saben que el que té la competència i potestat per aprovar el Pla d’Usos de Temporada és de la Junta de Govern Local, la qual va tramitar el PUT de domini marítim-terrestre a la Generalitat, la qual el va aprovar el passat de 27 de desembre”, assegurant que aquesta aprovació “la va rebre l’oposició el 29 de desembre”.

Mindan ha assenyalat que sempre s’ha fet per Junta Local, totes les autoritzacions que es van fer dels Plans d’Usos, des que es feien de manera anual, durant el període de govern socialista, que es van fer per Junta de Govern Local en sessió ordinària dels anys 2008, 2009 i 2010”. I després, ha afirmat, quan va passar a fer-se per quatre anys, com així ho va decretar la Generalitat de Catalunya. Així, “el primer Pla d’Usos quadriennal també es va aprovar per Junta de Govern l’any 2012, quan nosaltres governàvem amb el Partit Popular, per tants aquests saben que es va aprovar per Junta de Govern”.

Pel que fa a que “el govern ha mentit en les respostes a les preguntes sobre aquest tema formulades des de l’oposició en diferents sessions plenàries”, l’alcaldessa de Roses ha llegit l’acta del ple ordinari del mes de gener, on el primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo, va contestar el regidor d’Unió Municipal, José A. Valdera, dient-li “que ja està aprovat per Junta de Govern… I un cop tinguem el tinguem el vistiplau de Costes de la Generalitat traurem a concurs totes les activitats que s’hi poden fer…”.

Mindan ha  afegit que l’oposició “ha tingut tres mesos per veure l’expedient”, i que per tant, “no entenem que ens parlin de secretisme i nocturnitat quan tots són coneixedors que tenien el document del Pla d’Usos per poder-lo consultar”.

D’altra banda, la alcaldessa també s’ha referit a l’escola de vela i windsurf, las quals no han sortit concurs, com es van queixar els empresaris i comerciants de Santa Margarida, “perquè teníem moltes queixes pel que fa a l’ocupació de la sorra per part dels banyistes de la platja, i per complir amb l’amplada del canal del mar que exigeix Capitania Marítima”.

Respecta a la manifestació convocada per l’Associació de Comerciants de Santa Margarida, prevista per a les 19:hores d’avui, Montse Mindan, ha assenyalat, després de dir que ha mantingut converses amb empresaris de la marina residencial de Roses, que “tothom té dret a expressar-se com consideri convenient, però també demano respecte al dret a decidir en Junta de Govern perquè la llei així ens empara”.

Així mateix, l’alcaldessa de Roses ha manifestat que el ple extraordinari demanat pel conjunt dels grups municipals de l’oposició s’haurà de celebrar.