Tour de França a Vela i Roses: estimació recíproca

Tour de França a Vela
El Combiwest (dreta) encapçala el pilot de velers en la regat de Roses del Tour de França a Vela

Les condicions meterològiques de la badia de Roses són ideals per acollir cada una etapa del Tour de França a Vela

Tour de França a Vela
Els espectadors van poder gaudir del Tour de França a Vela des del mateix espigó del port de Roses

Que la badia de Roses té unes condicions excepcionals i optimes per a la practica de la vela durant 320 dies a l’any és un aspecte que coneixen tots els rosincs, participants de tot el món dels esports nàutics i, sobretot, el director del Tour de França a Vela, Jean Baptiste Durier, ja que “es donen uns vents de 20-25 nusos que són ideals per a la pràctica de la vela i que afegit a l’organització i a l’impacte que suposa venir aquí, on hi ha molt de públic francès, és molt positiu poder desenvolupar una etapa del Tour aquí a Roses”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha afirmat que “el Tour de France a Vela és una prova que ens situa al món de l’esport, en el món de la vela, i crec que Roses ha de continuar apostant, ja que el ressò que ha tingut en els mitjans de comunicació d’arreu del món ha anat creixent any rere any”, tot i que va reconèixer que “s’haurà de debatre per acabar de decidir si Roses continua organitzant una etapa del Tour”.

Una decisió que al director d’aquesta prova nàutica l’agradaria que fos positiva “perquè m’encanta Roses, estaria súper content de poder tornar, evidentment que les condicions, però per mi tornaria demà mateix”.

Més espectacle per al públic gràcies al nou tipus d’embarcació

Jean Baptiste Durier va afirmar que el Tour ha trobat el tipus d’embarcació, velers de la classe ‘Diam 24’ multicasc, per fer més espectacular per al públic al disputa de les proves “ja que permeten veure les regates des del espigons del port i on els espectadors veuen les virades a pocs metres de distància”.

Uns velers que al ser més econòmics han permés triplicar la participació que ha passat de 9 equips l’any passat a 28 aquest any.

Tour de França a Vela
El Combiwest (dreta) encapçala el pilot de velers en la regat de Roses del Tour de França a Vela

Pel que fa a nivell esportiu destacar que l’equip Combiwest ha estat el guanyador de les regates tècniques de l’etapa del Tour de França a Vela que es van disputar ahir. L’equip patronejat per Frederic Guilmin amb 243 punts s’ha situat davant de Groupama, de Franck Cammas, amb 241 punts i de Spindrift, de François Morvan, amb 228 punts.

La classificació general, però, després de la prova disputada a Roses està encapçalada pel Groupama amb 534 punts, seguit de Combiwest amb 522 punts i Spindrift amb 506 punts.

Assenyalar que cops forts de vent que s’han donat en algun moment de la prova han fer bolcar un parell d’embarcacions sense cap conseqüència física per als seus tripulants.

Durant l’entrega de premis, la Foundation FDJ que patrocina l’equip de regatistes discapacitats físics, va fer entrega a l’alcaldessa Montse Mindan d’una cadira amfíbia per la platja que l’Ajuntament cedirà a la Creu Roja, i Mindan corresponent a la gentilesa d’aquest obsequi envers les persones discapacitades va entregar a la Foundation FDJ una placa commemorativa.

Tota la caravana del Tour de França a Vela va sortir ahir en direcció al port francès de Gruissan, prop de Narbona, on es disputarà la setena etapa del Tour nàutic.