El Tour de França a Vela posiciona Roses “com un dels grans destins nàutics de la mediterrània”

El Tour de Vela a França

Els velers monotips 'Diam 24' tornaran a sortir des de la mateixa platja de la Punta de Roses

Roses acull per cinquena vegada consecutiva el Tour de França a Vela, la prova nàutica per etapes més important i prestigiosa d’Europa

El Tour de Vela a França
Autoritats polítiques i esportives en la presentació de la 5ª etapa del Tour de França de Vela a Roses

El Tour de França a Vela s’ha consolidat com una de les proves nàutiques més importants del món. I Roses és l’única població de tota la península que acull, avui i demà, una etapa d’aquests prestigiós esdeveniment, per la qual cosa l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha volgut donar les “gràcies als organitzadors per pensar en Roses com la porta d’entrada la mediterrani del Tour de Vela”. Uns organitzadors, l’ Amaury Sport Organisation, A.S.O., que en paraules del director del Tour, Jean Baptiste Durier, ha manifestat que “sempre estem contents de venir a Roses perquè sempre que venim fa bon temps i bufa el vent per a que les tripulacions puguin navegar”.

Els millors patrons oceànics i navegants olímpics s’enfronten en aquesta prestigiosa competició que torna a comptar amb el port esportiu de Roses per al desenvolupament d’aquesta prova i que, de forma exclusiva i única, col·labora en aquesta trobada nàutica. A canvi, la Vila rep “un ressò mediàtic internacional a través de mitjans de comunicacions en general i TV en particular, que no seria possible pagar si es quantifiqués en diners”, ha manifestat Mindan.

El president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, ha afirmat que l’entitat que presideix “representa a 200 empreses d’activitats, de serveis, d’allotjament de Roses i nosaltres, des del primer moment que es va fer aquí l’hem donat suport al Tour de Vela”, perquè segons Gotanegra aquest esdeveniment esportiu “és una plataforma de difusió de Roses com a destinació nàutica de primer nivell i, com ha dit l’alcaldessa, el ressò mediàtic que ens dóna el Tour té un valor incalculable perquè ens posiciona com un dels grans destins nàutics de la mediterrània”.

En total participen 28 tripulacions, i totes amb el mateix model d’embarcació, el veler ‘Diam 24’, un monotip considerat ideal per donar l’espectacle necessari, donada la seva velocitat i seguretat i que és tripulat per només 3 navegants, que són els que han de marcar la diferència amb la resta de competidors, i que després dels bons resultats obtinguts en l’edició anterior, el Tour de França a Vela ha tornat incorporar.
A més, en benefici de l’espectacle, són embarcacions que surten al mar des de la mateixa platja de la Punta, i no pas del port esportiu com abans.

El Village, a prop de la ciutadania

És la principal novetat d’enguany del Tour de Vela Roses, que el Village no s’ha instal·lat al port esportiu, sinó al passeig marítim, davant la plaça Catalunya, “perquè volem portar l’animació al cor del poble, perquè al port ve un públic més tècnic, i portar-ho al passeig farà que molta més gent s’assabenti que hi ha el Tour de França a Vela”, ha explicat Durier.

Un Village en el que, com apartat lúdic de les regates i com ja és habitual se celebraran sortejos, actuacions musicals i activitats destinades a petits i grans durant els dos dies que durarà la competició.
Una pantalla gegant instal·lada al costat del monument als Pescadors, permetrà que el públic segueixi les regates en directe.

Entre les actuacions musicals s’oferiran concerts, sessions de DJ’s o l’activitat “Muévete Escola de Zumba” de Roses. Cal destacar que  enguany es sortejarà un cotxe. Així mateix, cal destacar que a la zona esportiva de la platja del Salatà, es realitzaran també durant els dos dies, en horari de matí i tarda, activitats nàutiques esportives i jocs per a la mainada gratuïtes.
L’horari en què el Village estarà obert serà d’11 a 23 hores ininterrompudament demà dimecres, i d’11 a 20 hores el dijous.

Equip Catalunya ‘Costa Brava’  al Tour de França a Vela

El Tour de Vela a França
Els velers monotips ‘Diam 24’ surten de la platja de la Punta per iniciar la regata

Roses, des del 2012 té l’objectiu que un equip català de vela participi al Tour de França a Vela. Un objectiu que no s’ha esvaït, però “el què passa que portar un equip al Tour té un cost molt elevat, però el projecte continua endavant per a quan els pressupostos de les entitats privades i públiques ho permetin, enviar un equip sota el nom ‘Catalunya Costa Brava’ al Tour”.

El Tour de França a Vela és una gran festa del món nàutic que va arrencar el 8 de juliol i durarà fins al 31 d’aquest mateix mes amb un inici a la ciutat de Dunkerque passant per Diepp, Roscoff, Baden Golfe du Morbnihand, Roses, Gruissa, Marsella, Hyéres i finalitzarà a Niça. Seran un total de 9 etapes entre l’Atlàntic i el Mediterrani.