Transpyr Coast to Coast comença a revelar una de les novetats d’enguany: els trams cronometrats

Transpyr Coast to Coast

La Transpyr Coast to Coast incorpora els trams cronometrats en cada una de les etapes que donaran un esperit més competitiu a la prova

Es tracta d’un format pioner i únic que alterna trams d’enllaç i sectors cronometrats, que permet la convivència entre l’esperit competitiu amb la diversió de la companyia i el magnífic paisatge del Pirineu  

Transpyr Coast to Coast
La Transpyr Coast to Coast incorpora trams cronometrats en cada una de les etapes que donaran un esperit més competitiu a la prova

Transpyr C2C ha començat a revelar els detalls d’una de les principals novetats d’aquesta novena edició, que se celebrarà del 10 al 16 de juny: els trams cronometrats. N’hi haurà un o dos a cada etapa i són sectors intermitjos que formen el nucli competitiu de la cursa, que té per missió unir dos mars en set dies. Es tracta de trams d’entre 20 i 30 quilòmetres durant els quals s’agafarà el temps als participants, que veuran en una classificació general la seva actuació en cada etapa i també l’acumulat total. Per oferir varietat i nous al·licients als ciclistes, l’organització ha programat uns trams cronometrats molt variats, d’uns 600 metres de desnivell positiu de mitjana i que combinen exigents pujades amb tècnics i ràpids descensos. També varia la localització del tram, que en algunes etapes arribarà molt aviat i en d’altres en la fase intermèdia o a prop del final del recorregut. Els detalls de cada etapa es poden consultar AQUÍ.

Els trams cronometrats són una proposta més per entendre aquesta prestigiosa prova, que proposa una sola missió i moltes maneres d’aconseguir-la. Amb etapes diàries de més de 100 quilòmetres la combinació de sectors d’enllaç amb altres cronometrats permet gaudir del paisatge canviant dels Pirineus i de la companyia dels participants, sense perdre l’emoció i la intensitat dels que vulguin posar-se a prova als trams competitius.

Aquesta fórmula respon a la inquietud de molts participants, especialment els vinguts de lluny, que lamentaven que la intensitat i concentració amb què afrontaven les etapes no els permetia gaudir de l’extraordinari paisatge que els acull, ni de l’ambient internacional que fa única aquesta cursa per etapes. Assajada ja l’any passat, aquesta innovadora proposta ha rebut l’aval de ciclistes de tot el món, al mateix temps que Transpyr Coast to Coast ha tornat a ser escollida una de les deu millors proves per etapes en MTB del món, per la revista National Geographic .

A més de la clàssica fórmula d’afrontar el repte de Transpyr Coast to Coast en parelles o de manera individual també hi ha la possibilitat de fer-ho per relleus o en bici elèctrica, a la denominada E-Transpyr C2C.

I no cal oblidar la versió de carretera, TRANSPYR Backroads, per als que prefereixen circular a través de l’extraordinària vessant sud dels Pirineus per desconegudes carreteres secundàries i sense trànsit. Sens dubte, un dels esdeveniments més apreciats pels autèntics ciclistes de carretera.