La Transpyr Coast to Coast també es podrà realitzar amb bicicleta elèctrica

Transpyr Coast to Coast

Es podrà creuar els Pirineus amb la modalitat E-Transpyr C2C, és a dir, amb bicicleta elèctrica / FotoEsportBCN - arxiu

Creuar els Pirineus amb bicicleta elèctrica és una nova modalitat que ofereix la Transpyr Coast to Coast als participants

Transpyr Coast to Coast
Es podrà creuar els Pirineus amb la modalitat E-Transpyr C2C, és a dir, amb bicicleta elèctrica / FotoEsportBCN – arxiu

Transpyr C2C, després d’anunciar que enguany es podria cobrir la Transpyr Coast to Coast en la modalitat de relleus, ara obre la porta a una nova especialitat, la de la bicicleta elèctrica.
Es tracta d’una nova fórmula per sentir les emocions d’assolir aquesta prestigiosa missió, considerada una de les deu millors aventures en MTB del món i que del 10 al 16 de juny reunirà a 400 ciclistes arribats de tot el planeta per afrontar la novena edició de la prova, que sortirà com en els 8 anys anteriors, des de Roses.

L’E-Transpyr C2C, que ja té obertes les seves inscripcions, ofereix la possibilitat de descobrir aquesta inoblidable aventura gaudint del seu exclusiu recorregut amb una bicicleta elèctrica. La prova es realitza de manera individual, complint el mateix reglament que Transpyr Coast to Coast, amb bicis equipades amb motors d’una potència màxima de 250 kW. Cal recordar que cadascuna de les set etapes d’aquest raid internacional té una mitjana propera als 100 km de distància i 2.500 metres de desnivell, de manera que els participants hauran administrar l’ús  de l’assistència al pedaleig. Per garantir que podran utilitzar-lo durant tota el recorregut l’organització habilitarà un punt de recàrrega de les bateries al segon avituallament, de manera que mentre els ciclistes gaudeixin del seu merescut descans podran preparar la seva bici per afrontar l’últim tram de l’itinerari.

La normativa d’aquesta nova modalitat estableix que les E-Bike només podran proporcionar ajuda elèctrica durant el pedaleig, quedant excloses de la participació les bicis amb mecanismes que activen el motor sense que hi hagi moviment dels pedals. La velocitat màxima assistida queda limitada als 25 km / h.

L’auge de les bicis elèctriques

El mercat de les bicis elèctriques segueix a l’alça, amb unes vendes que van fregar les 25.000 unitats el 2015 a Espanya, amb una facturació de gairebé 36 milions d’euros. Són xifres significativament superiors als anys anteriors i que demostren la popularització d’aquesta modalitat de bicicletes, no només dissenyades per a les sortides més populars, sinó també concebudes i fabricades amb components d’alta qualitat per afrontar exigents reptes com la E-Transpyr C2C.