La Travessia l’Escala-Roses de Vela se celebra aquest dissabte

ravessia l’Escala-Roses de Vela

La Travessia l’Escala-Roses, on tot tipus d’embarcació com el windsurf, la vela lleugera, el catamarà, el creuer i el kitesurf, se celebrarà aquest dissabte, 26 d’agost

ravessia l’Escala-Roses de VelaLa Travessia l’Escala-Roses de Vela estava previst celebrar-la aquest passat dissabte,19 d’agost, però en decretar l’Ajuntament de Roses tres dies de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils, va decidir suspendre tots els actes on hi prendre part en respecte de les víctimes i els seus familiars.

Així, aquesta prova nàutica, que tampoc on s’hauria pogut celebrar per motius meteorològics, i on participaran tot tipus d’embarcació com el windsurf, la vela lleugera, el catamarà, el creuer i el kitesurf, se celebrarà aquest dissabte, 26 d’agost.

La jornada s’iniciarà de bon matí on alguns dels participants es trobaran a les oficines del GEN Roses per a confirmar la inscripció i esmorzar, preparant el material necessari i ajudant-se els uns als altres. Des de Roses, sortirà una embarcació de passatgers cap al punt de sortida on s’hi carrega el material de windsurf i els participants que ja hagin traslladat les embarcacions o el seu material a l’Escala els dies previs. També n’hi ha que entre els companys i les respectives famílies s’organitzen per anar en furgonetes cap als punts de sortida (Sant Pere Pescador – Sant Martí d’Empúries i l’Escala). Si el vent acompanya, la sortida s’obrirà a les 14h00 i a partir d’aleshores tots els participants la podran creuar per arribar tan aviat com puguin a Roses on els esperarà el dinar de germanor i la cloenda d’una jornada més festiva que competitiva. Més d’un centenar d’amants del mar es reuneixen par a gaudir de la navegació a la Badia de Roses en un esdeveniment esportiu que compta amb la implicació de 4 entitats esportives a més del GEN, el CN l’Escala, el càmping La Ballena Alegre, el Costa Brava Extrem Kiteboarding Club i Kiteexperience.

La setena edició del Trofeu Vintage, que és l’embarcació més antiga escollida pel comitè organitzador ja ha comptat amb guardons històrics com tàndems de windsurf o embarcacions de fusta amb més de desenes d’anys de navegació, sempre genera expectació entre els participants. A més, hi ha altres distincions destacades com la quarta edició del Trofeu Memorial Eloi Borràs (primer president del GEN Roses), l’últim i més esforçat, al més jove o al més veterà. Totes aquestes distincions les comptabilitzem des de la recuperació d’aquesta bonica jornada de navegació a la Badia de Roses, on les diferents classes d’embarcacions s’han anat afegint amb gran il·lusió a la idea original de la Travessia.

I en acabar, a la platja de Roses també s’hi troben els windsurfistes que volen renovar el seu material tot organitzant el TrocaGEN, mercat d’ocasió i d’intercanvi de material entre particulars.