Tres agents de la Policia Local de Roses confinats a casa per possible contagi del Coronavirus

Coronavirus a Roses
4 agents de la Policia de Roses han donat positiu de coronavirus i 6 més són dubtosos

Els tres agents van ser confinats al seu domicili després de tenir contacte amb un treballador que va resultat ferit i que l’Hospital Josep Trueta comuniqués que podria estar contagiat pel coronavirus

Ahir al matí la Policia Local de Roses va rebre l’avís que dos homes que estaven treballat en una obra a Canyelles van resultar ferits quan, en caure un mur, els va tirar de l’andami on estaven pujats.
Fins al lloc dels fets es va desplaçar dues patrulles dels agents municipals, una dotació dels Bombers de Roses, una ambulància i l’helicòpter dels Sistema d’Emergències Mèdiques en resultar un d’ells amb ferides greus per un fort cop al tòrax, per la qual cosa va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

A primera hora de la tarda, el serveis mèdics de l’Hospital Josep Trueta van comunicar que el ferit podria estar contagiat pel coronavirus, “i quan ja teníem activat tot el protocol van rebre una altra trucada de departament de Salut dient que podria ser que no estigués contagiat. La lesió pulmonar que patia era compatible amb els pacients que pateixen coronavirus, però aquest senyor patia patologies respiratòries prèvies que també podien explicar-ho i, per tant, l’havien de fer més proves per confirmar si està contagiat o si les lesions pulmonars tenien un origen diferent al coronavirus”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.

Davant d’això, i a l’espera de la confirmació del contagi, l’Àrea de Seguretat Ciutadana de Roses va decidir que “els tres agents de la Policia Local es quedessin confinats a casa”, ha assenyalat Plana, remarcant, així mateix, que hores d’ara “ja hem desinfectat el cotxes patrulles i la comissaria”.

Actualment, l’Area de Seguretat Ciutadana està “a l’espera de la confirmació del possible contagi del coronavirus, i en cas que sigui positiu quines són les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat perquè l’Ajuntament no té professionals sanitaris propis i haurem de seguir el protocol que ens diguin”, ha assenyalat el primer tinent d’alcalde, Joan Plana.

Per la seva banda, el sindicat de la UGT ha lamentat, en un comunicat fet públic a les xarxes, que els Bombers de Roses van ser enviats a casa obviant els protocols de seguretat.