Tres detinguts a Cadaqués per colpejar salvatgement a dos agents de la Policia Local

Policia Municipal de Cadaqués
Els agents de la Policia Local de Cadaqués quan es va crear el cos al 2013 / Foto:arxiu

Un dels agents de la Policia Local de Cadaqués continua ingressat a l’hospital de Figueres

Policia Municipal de Cadaqués
Policia Municipal de Cadaqués / Foto: arxiu

La matinada del passat d’ahir dijous, 17 d’octubre dos agents de la Policia Local de Cadaqués van ser víctimes de l’agressió de tres joves del municipi, de nacionalitat equatoriana.
Els fets van succeir, quan un vehicles del cos policial amb dos agents feien el seu torn de vigilància al voltant de les 3:30 hores de la matinada. Els policies quan passaven a l’alçada dels tres joves, van haver de frenar bruscament per no atropellar a un d’ells que havia estat empentat, fent un broma, per un dels seus amics.
Quan els dos policies van sortir del vehicle per dir-les que anessin em compte perquè havien posat la vida d’un d’ells perill, és quan va començar l’atac indiscriminat per part dels joves. Dels insults van passar a la violència, colpejant a un dels agents, fent-lo caure a terra i colpejar-lo al cap repetides vegades. La altra agent, en aquest cas una dona, quan anava en auxili del seu company, també va ser atacada violentament fracturant-li un dit.
Tot i la violència dels atacs, el dos policies locals van poder demanar auxili als Mossos d’Esquadra mentre els joves van fugir corrents.
En arribar la patrulla dels Mossos, els agents de tots dos cossos, els de la Policia Local encara estabornits, es van desplaçar fins al domicili d’un dels tres joves, coneguts al poble, on van trobar als tres agressors a la mateixa porta. Mentre procedien a la detenció de dos d’ells, el tercer es va amagar dins el domicili.

Pressió policial al carrer fins detenir l’agressor

I no ha estat fins 6 hores més tard quan han pogut detenir al tercer agressors.
Agents del torn de matí amb l’inspector en cap, que ha volgut intervenir personalment degut a l’inusual i gravetat agressió del joves, s’han dirigit al domicili de l’agressor. La mare del mateix es va negar a col·laborar negant-se a dir on era el seu fill. I ha estat, doncs, quan els policies li han dit que no marxarien de la seva porta fins que ho digués.

A les 10:30 hores del matí, l’expectació del veïns era tan gran al veure als agents a la via pública sense moure’s que la mare s’ha vist pressionada fins desvetllar que el seu fill s’amagava en un habitatge del costat. L’agressor, al veure’s descobert ha reaccionat violentament, però finalment ha estat detingut pel agents

Els agents atesos a l’hospital de Figueres

Policia Local de Cadaqués
Dit trencat de l’agent de Policia de Cadaqués / Foto: Policia Local de Cadaqués

Degut a les ferides que presentaven els agents de la Policia Local de Cadaqués van ser traslladats a l’hospital de Figueres, diagnosticant la fractura d’un dels dits de la mà a la dona policia i fortes contusions al cap a l’agent que va patir la major violència de l’atac, el qual continua ingressat a l’espera de fer-li més proves per descartar cap lesió greu.

Recolzament de l’alcalde de Cadaqués

Tant l’alcalde de Cadaqués, Joan Figueres, com el regidor de Governació, Eleuteri Serra, es van adreçat personalment a l’Inspector en cap de la Policia Local per interessar-se pels guàrdies agredits i felicitar-li, ja que tot i la brutal agressió van ser capaços de detenir als agressors.
Així mateix, Figueres, en un comunicat, va condemnar els fets i va encoratjar als agents del cos policial de la població a eradicar aquests problemes i tenir tolerància 0 davant aquests fets delictius sense cap mena de justificació.