Tres ferits, un de greu per cremades i inhalació de fum, en un incendi d’un pis a Figueres

Incendi en un pis de Figueres

Balcó del pis sinsitrat del carrer Ponent de Figueres / Foto: Tramuntana TV

El pis, habitat per una família de 5 ha quedat completament cremat

Incendi en un pis de Figueres
Balcó del pis sinsitrat del carrer Ponent de Figueres / Foto: Tramuntana TV

A les 12.33 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi a l’interior d’un habitatge al Passatge de Ponent, de Figueres. Un foc que s’ha produit al pis superior d’un edifici de quatre plantes on hi ha deu habitatges. A la part posterior de l’immoble, sense accés des del carrer, s’han localitzat un matrimoni i una menor, que es trobaven a la terrassa demanant auxili. Les tres persones han estat evacuades pels Bombers amb caputxes de salvament a causa de la gran quantitat de fum i temperatura que desprenia l’incendi. Una vintena de persones de l’edifici també han estat evacuades pels Mossos d’Esquadra i per la Guàrdia Urbana de Figueres.

A l’habitatge sinistrat hi vivia una família de cinc membres. L’Àvia i una filla han pogut sortir pel seu propi peu, mentre que el matrimoni i l’altre filla han hagut de ser rescatats per Bombers. La mare i l’altre filla rescatades han patit intoxicació per inhalació de fum i han estat evacuades a l’Hospital de Figueres pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El pare, que  ha resultat ferit greu per cremades i inhalació de fum, ha estat evacuat a l’Hospital Vall d’Hebron amb l’helicòpter medicalitzat del SEM.

Sis dotacions de Bombers han aconseguit apagar el foc a les 13.31 hores i posteriorment han procedit a la revisió i ventilació de la resta de l’edifici. L’habitatge sinistrat ha quedat completament cremat.

També s’han traslladat al lloc del sinistre un helicòpter i dues ambulàncies del SEM,  cinc patrulles de Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres.