Tres joves rosinques guanyen el concurs de Poesia Visual

Concurs de Poesia Visual

La Mazda, la Paula i la Hajar

Paula Jiménez, Hajar Yermak i Majda El Mourabit són les guanyadors del concurs de Poesia Visual organitzat per la Xarxa de Convivència amb motiu de la Diada de Sant Jordi

Concurs de Poesia Visual
La Majda, la Paula i la Hajar

Aquest és la tercera edició del concurs de Literatura i Art  que realitza la Xarxa de Convivència de Roses per a la Diada de Sant Jordi. Un certamen que enguany ha canviat considerablement el format. Si en les dues anteriors edicions els joves havien de presentar un text o bé un dibuix per optar al premi, aquest 2013 havien de conjugar la instantània realitzada amb un telèfon mòbil amb un frase que la descrivís. En definitiva es tractava de composar una creació poètica basada en recursos visuals emprant la imaginació.

I de imaginació i recursos visuals en saben les joves Paula Jiménez, de 17 anys, Hajar Yermak de 21 i Majda El Mourabit, de 14. Totes tres van ser les guanyadores el concurs de Poesia Visual.

Jiménez va guanyar amb per la fotografia titulada “Per un demà gloriós”, Yermak per la imatge amb el missatge “Les grans coses s’han de buscar en els petits detalls” i El Mourabit per la instantània “Més enllà de l’horitzó es troba el futur”.

La regidora de Joventut, Anna Jorquera, i les integrants de Xarxa de Convivència, Esmenralda Campos i Laura Domènech, van ser les encarregades de lliurar els premis a a les guanyadores, consistent en un lot de diferents obsequis gentilesa de diversos establiments de Roses.

Concurs de Poesia Visual
Imatges guanyadores del concurs de Poesia Visual

La Paula va prendre una imatge de les seves tortuges i se li va ocórrer la frase “Per un demà gloriós” inspirada “en un poeta que he estat estudiant fa poc a l’institut, Bartomeu Rosselló Pòrcel, i que em va transmetre molt de sentiment”.

La Hajar va fer una instantània de la Vila de Roses entre dos dits seus i “la vaig titular ‘Les grans coses s’han de buscar en els petits detalls’ perquè volia transmetre que per aconseguir un somni s’ha de fer un esforç”.

Per la seva banda, la Majda va fer una foto de la costa francesa en un viatge a Perpinyà amb la qual va voler significar “que el futur està més enllà de l’horitzó, pel qual és impossible saber-ne el futur, per això la vaig titular Més enllà de l’horitzó es troba el futur”.

Tot i que des de Xarxa de Convivència fan una valoració positiva en quant a la qualitat del treballs presentats, la participació ha estat molt minsa amb respecte anys anteriors. Només 30 joves es van decidir a participar. Una baixa resposta degut, “possiblement a l’enrenou d’enviar les imatges a través de correu electrònic enlloc de fer-ho en persona com els darrers anys”, ha explicar el president de l’associació, Mohamed El Amrani.